Нарада з планування: якість підготовка інженерних кадрів та діяльність у грудні

4 грудня 2019 року
     3 грудня на базі механіко-технологічного факультету відбулася нарада з планування діяльності ректорату університету на грудень. За традицією перед початком учасники мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою факультету, особливо з тими змінами, які сталися з минулого зібрання. Усі кафедри в певній мірі поліпшили якість навчального процесу, матеріально-технічної бази, дослідницьку роботу тощо. Родзинкою стало створення лабораторії у співпраці з компанією Newholland. Вже зроблений ремонт приміщення та очікується поставка техніки, серед якої новенький зернозбиральний комбайн.

 

 

     Декан факультету Ярослав Михайлович коротко проінформував про здобутки колективу за останній період, зупинився на профорієнтаційній роботі, наборі слухачів на підготовче відділення, кадровому забезпеченні. Серед планів на 2020 рік виокремив модернізацію навчально-технічної бази кафедри тракторів та автомобілів. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша звернув увагу на необхідність включення в навчальний процес інноваційних розробок, зокрема вивчення питання застосування електричної тяги для сільськогосподарської техніки. Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський розвинув думку: на базі кількох факультетів та інституту розробити магістерську програму для підготовки агроінженерів зі знаннями, суміжними з інженерією.

 

  

     Потому перейшли власне до планування. Перший проректор Ігор Ібатуллін зазначив, що у грудні зусилля будуть сконцентровані на посиленні протипожежної безпеки та супроводі наукових проектів на конкурсі на державне фінансування. До речі, НУБіП посів шосту сходинку у рейтингу університетів за обсягами фінансування наукових досліджень за державні кошти. Також увага приділятиметься формуванню рейтингу діяльності науково-педагогічних працівників у 2019 році.

     Проректор Сергій Кваша виокремив головним напрямом діяльності проведення зимової екзаменаційної сесії. У полі зору – перевірка магістерських робіт на дотримання академічної доброчесності, випуск магістрів, їхнього виселення з гуртожитків.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук наголосив на завершенні фінансового року і необхідності ліквідації заборгованості по сплаті за навчання і проживання в гуртожитках.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на перебігу ремонтних робіт, які проводяться в університеті. Центральним об'єктом залишається незавершений павільйон сільськогосподарських машин, який перебудовується в спортивний корпус.

     Учений секретар Оксана Барановська представила календарний план роботи на грудень. 21 та 28 грудня (це суботи) будуть робочими днями за 30 та 31 грудня відповідно. 11 грудня пройде звітно-виборна конференція профспілкової організації, 27-го – конференція трудового колективу та засідання вченої ради. 24 грудня відбудеться засідання ректорату. 25 грудня – вихідний день: відзначатимемо католицьке Різдво.

     Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова проінформувала про особливості проведення акредитації за новим порядком. По-перше, оцінюється якість процесів в організації навчання, по-друге, спілкування відбувається виключно з гарантом спеціальності.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко поставив ряд спільних завдань: організоване проведення сесії, недопущення нестатутних відносин, поліпшення навчально-виробничих практик, перевірка діяльності міжкафедральних лабораторій, забезпечення виготовлення дипломів магістрів та випусків, здача випускниками кімнат в гуртожитках, спільно зі студентським самоврядуванням формування плану ремонтних робіт на 2020 рік, складання плану навчання членів ректорату у січні наступного року, посилення профорієнтаційної роботи, постійна співпраця з засобами масової інформації, затвердження графіку відпусток на 2020 рік, зміцнення матеріально-технічної бази кафедр, аналіз економічної діяльності навчально-дослідних господарств, залучення студентів до занять спортом у вихідні в спортивному комплексі університету, контроль за захистом дисертацій і дотримання академічної доброчесності, підвищення якості харчування у студентських їдальнях і буфетах, повна сплата за навчання і проживання у гуртожитках відповідно до термінів, зазначених в контрактах.

Денис Рудень


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook