МИ НЕ ЗАБУДЕМО НАСИЛЛЯ НАД СТУДЕНТАМИ

29 листопада 2019 року

 

429 листопада в рамках відзначення 6-ї річниці Революції гідності у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» проведено інформаційні години кураторами груп на тему: «Побитих студентів пам’ятаємо як сьогодні». А й справді, саме на 6-ті роковини дуже цікаво співпали дні тижня історичних подій. Саме у ніч з п’ятниці на суботу, з 29-го на 30-те листопада, жорстоко була розігнана та піддана насиллю мирна студентська акція за євроінтеграцію України.

12

Саме тому це хронологічне співвідношення неабияк пробудило в душі кожного, хто пам’ятає або пережив ті події, несамовиту тривогу, жорстоку образу та самосвідомість, яка тоді стала рушійною силою починання Революції гідності.

Під час інформаційних годин чимало студентів з цікавістю поглянули на вже відомі світлини майдану, картини, на яких назавжди в історію закарбувались миті пробудження нації та акти її насильного гніту зі сторони тодішньої влади, провокаторів та недобросовісних, зволікаючих своїми службовими обов’язками правоохоронців.

І навіть попри це наша громадська свідомість лише розвинулась, наша національна гідність лише зміцніла. Багато хто із студентів та викладачів на інформаційних годинах ділились враженнями, цікавими і відомими фактами про Майдан. А й справді, враження сьогодні таке, наче ми поринули у той далекий 2013-й рік чарівною машиною часу, - і для нас історія стала реальністю. Шкода лиш, що ми не можемо так само реконструювати в реальність нашого Устима Голоднюка, який залишився у тих славетних і трагічних подіях назавжди. Боляче розуміти, що навіть якщо співпадатимуть дні чи дати або проводитимуться якісь історичні реконструкції -   час все одно не повернеш, історію ніколи не зміниш. Залишається лиш пам’ятати, згадувати, бо забути ми цього точно ніколи не зможемо …

Віталій Скасків,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
566

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook