Публічне управління та адміністрування у ХХІ сторіччі

26 листопада 2019 року

 

Аспіранти та бакалаври за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» стали учасниками ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародною участю здобувачів вищої освіти та молодих учених «Теорія і практика публічного управління та адміністрування у ХХІ сторіччі».
Аспіранти Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» разом з бакалаврами за цією ж спеціальністю стали учасниками ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародною участю здобувачів вищої освіти та молодих учених «Теорія та практика публічного управління та адміністрування у ХХІ сторіччі», яка відбулася 22 листопада 2019 року у Національній академії державного управління при Президентові України.
 
     
 
У ході конференції вони ознайомилися з новітніми підходами до публічного управління та адміністрування, які нині впроваджуються в Україні. Про це учасникам конференції доповіли Анна Коваленко - заступник Керівника Офісу Президента України, Олена Степаненко - представник Уповноваженого з дотримання соціальних та економічних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Тарас Мельничук - керівник Секретаріату депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», Людмила Даменцова - заступник виконавчого директора, експерт із розроблення законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування Асоціації міст України, Андріус Стасюкінас та Вайнюс Смальскіс - представники Інституту публічного адміністрування Університету Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс, Литовська Республіка).
 
Корисною та цікавою для аспірантів виявилася доповідь Михайла Винницького, керівника секретаріату Національного агентства з якості вищої освіти, який розповів про нові тенденції в сфері акредитації PhD програм. А бакалаври уважно вслухалися в презентацію Григорія Мозолевича, керівника експертної групи з питань розвитку дослідницької інфраструктури Директорату науки Міністерства освіти і науки України, який окреслив хід реформ у науковій сфері України.
Надихнув на успішне навчання та саморозвиток слухачів за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» Андрій Заболотний - заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби, який акцентував увагу на змінах підходів до публічної служби, спрямованих на розвиток людей, а не інституцій.
Під час панельних дискусій бакалаври та аспіранти під керівництвом доктора наук з державного управління Ірини Грищенко взяли активну участь в обговоренні низки актуальних питань, серед яких питання щодо академічної мобільності здобувачів вищої освіти та молодих вчених як передумови ефективного публічного управління та адміністрування у ХХІ сторіччі; інноваційних інструментів публічного управління сталим розвитком територій; забезпечення національної безпеки та суспільного розвитку в умовах інтеграційних і глобалізаційних викликів; трансформації публічного управління у контексті цифрової держави та інших актуальних питань державотворення.
 
За результатами конференції було підготовлено резолюцію для органів державної влади та вручено сертифікати учасникам.
  
Науковий потенціал студентів за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» зростає з кожним місяцем навчання на обраній спеціальності. Бажаємо творчих успіхів на обраному шляху!
 
 
Ірина Грищенко
доктор наук з державного управління,
доцент кафедри публічного управління
та менеджменту інноваційної діяльності 
 ННІ неперервної освіти і туризму
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook