ПРОФОРІЄНТАЦІЯ НА КИЇВЩИНІ… ІСТОРІЯ І СЬОГОДЕННЯ НЕ МІСЬКОГО ШКОЛЯРА

18 листопада 2019 року

 

Історія - найвищий учитель,

в якого найгірші учні.

                                                       I. Ганді

 

Робота по залученню майбутніх абітурієнтів викладачами юридичного факультету кафедри цивільного та господарського права триває. Цього разу зустріч із школярами відбувалася у с. Германівка Обухівського району Київської області.

 

Спершу про найцікавіше…

Містечком Германівка була до кінця 19 століття. Це був центр волості. В містечку процвітала торгівля – за рік тут відбувалося до 13 ярмарків. З того часу в Германівці збереглися кілька пам’яток архітектури. Найстарішою серед них є споруда двокласного училища, збудована за проектом архітектора Ніколаєва у 1883 році. Нині у будівлі розміщена районна гімназія. Той же Ніколаєв розробив проект для богадільні. Її збудували на кошти поміщиків Севрюків із сусіднього села Сутани у 1908 р. для «одиноких престарелых дев благородного происхождения». Нині в цьому приміщенні діє загальноосвітня школа.

 

Із 1902 року збереглася будівля магазину. Нині у ній діє картинна галерея. А ще у селі є Музей козаччини, розташований у будинку мануфактурної лавки, зведеної у 1904 році.

Тепер про головне… Зустріч доцента кафедри І. В. Горіславської відбулася із випускниками двох навчальних закладів: Германівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені братів-журналістів Гетьманів та Германівська гімназія. Школярів цікавили умови вступу, необхідні дисципліни для складання ЗНО, були питання про університет та його факультети. До розмови долучились і вчителі, що привітно зустріли гостей.

Цікавою виявилась і екскурсія по містечку, що овіяне козацькими легендами та … осіннім туманом.

 

         доцент кафедри цивільного

 та господарського права

Інна Горіславська

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook