З Україною в серці

5 листопада 2019 року

 

2

В рамках проведення тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін викладачами Олександрою Бойко, Ганною П’єнтак та працівником музею книги Ярославою Мазурак проведено літературний арт-урок «Бути українцем» зі студентами ЕкЕо-21МЕ-21М. В ході заняття педагоги відзначили, що, коли ми говоримо про Україну, маємо на увазі не шаровари і жупани, не воли і солом’яні стріхи, а мову, історію, національну культуру, звичаї і традиції.

34

Ми не мавпуємо Європу, а живемо в своїй мовній, музичній, національній стихії, адже все це – та ж сама Європа, її закономірна часточка.

Студенти разом з викладачами задалися питанням: чого ж у нас бракує? Напевно, природнього відчуття: ми живемо вдома, в Україні, на землі, яка відлунює нашу рідну українську мову сотень і сотень поколінь, ось уже понад сім тисяч років, ще з трипільських часів, зі сторінок санскритів, де слово «Україна» означало «велична могутня держава», а «Русь» - «блискуча, розкішна країна сяйва краси».

Свого часу В'ячеслав Липинський сказав: «Ніхто не збудує нам держави, коли ми самі її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить націю, коли ми самі нацією не схочемо бути».

Саме ці слова тісно стосуються сьогоднішніх студентів, яким по закінченню навчання прийдеться будувати життя: своє, нашої держави.

Ганни П’єнтак,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook