У НУБіП відбулося відкриття Школи молодого журналіста

1 листопада 2019, 22:14
НУБіП України

31 жовтня в НУБіП України стартувала Школа молодого журналіста, робота якої тривала два дні, сповнені цікавих подій та зустрічей. Цей захід проведено в стінах гуманітарно-педагогічного факультету з ініціативи його декана В.Д. Шинкарука та за активної участі викладачів кафедри журналістики та мовної комунікації.

Головною метою проекту було надання абітурієнтам базових знань та навичок щодо медіаграмотності й журналістики загалом. Зустрічі тривали у форматі коротких, але змістовних тренінгів, під час яких викладачі ділилися з присутніми своїми знаннями, акцентуючи увагу на основних моментах.
31 жовтня, у четвер, відбулася зустріч зі студентами Прилуцького коледжу, на якій вони мали змогу особисто поспілкуватися з народною артисткою України Тетяною Василівною Цимбал, талановитим продюсером Яною Тереніс та доцентом кафедри журналістики та мовної комунікації, сертифікованим медіатренером Антоном Олександровичем Лягушею. 

Тетяна Василівна охоче поділилася зі студентами своїм багатим журналістським досвідом, розповіла їм про витоки журналістики, а також наголосила на важливості мовлення в процесах комунікації.

Тереніс Яна у своїй розповіді висвітлила деякі аспекти зі сфери продюсування, а також порушила актуальне питання самореалізації.

Антон Олександрович зосередив увагу присутніх на проблемі медіаграмотності, а також провів невеличку гру задля кращого розуміння й закріплення наданої інформації.
1 листопада відбулася зустріч з учнями 11 класу. Завідувач кафедри, професор Наталія Миколаївна Костриця розказала майбутнім абітурієнтам про предмети, необхідні для успішного вступу, а Антон Олександрович Лягуша розповів їм про роль медіа в нашому суспільстві та їх ефекти впливу. Також він обговорив з учнями основні правила спілкування.

Загалом, зустрічі видалися дуже продуктивними. Студенти охоче переймали досвід викладачів, а наприкінці отримали сертифікати про проходження Школи молодого журналіста.

Ольга Ткач,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook