Навчання першокурсників – пріоритет на факультеті аграрного менеджменту

16 жовтня 2019 року

   Вересень та початок жовтня для студентів 1 курсу факультету аграрного менеджменту пройшов дуже насичено. Студенти активно включились в нелегкий навчальний процес: засвоюють вищу математику, системи технологій (і в рослинництві, і в тваринництві), основи економічної теорії, іноземну мову. Крім цього є багато інших стрес-факторів: молоді люди потрапили в абсолютно нові колективи (групи сформовані випадковим чином зі студенів з різних куточків України і світу), більшість з них – радикально змінили умови життя, посилившись в гуртожиток. Все це ускладнюється необхідністю терміново стати на облік у військоматі, пройти медогляд, записатись в бібліотеку і іншими справами, які невідкладні і важливі водночас. Тут без сторонньої допомоги старших колег дуже складно. Потрібна поступова адаптація. В університеті та на факультеті допомогти молоді зголосились відразу і досвідченіші студенти, і викладачі, і працівники різних служб та підрозділів університету. 

     Так наставники розпочали змістовні зустрічі зі своїми підопічними групами. Хорошим та корисним приводом для перших спільних справ стають відвідини музеїв, зокрема історії НУБіП України, профільних виставок, у тому числі і виставку досягнень в сфері маркетингу REX-2019, а то й екскурсії на виробництво. 
     Студентська організація факультету на чолі з Аліною Гончарук організували традиційний на факультеті ознайомчий квест «Посвята першокурсників», де команди груп «першачків» змагались, хто з них прудкіший, розумніший та краще знає територію НУБіП. 
     Також студентська організація та студентська рада факультету аграрного менеджменту також залучали нових студентів до благодійної та волонтерської діяльності. Так, за перший місяць відбулося кілька суботників по благоустрою території студмістечка та благодійний ярмарок для збору коштів на допомогу тваринам в притулках.
     Формат квесту для знайомства цього року обрали і в університетській бібліотеці. Працівники, крім корисних порад щодо використання паперових та електронних фондів бібліотеки, запропонували студентам позмагатись між собою у використанні отриманої інформації в реальних умовах. Варто відмітити, що студентів запрошували навіть у зони, де зберігаються книги, що, беззаперечно, було цікавим і викликало у студентів живий інтерес до бібліотеки, як місця де зберігаються знання.
     Детальне знайомство з перлиною нашої «Альма-матер» – Ботанічним садом НУБіП України пройшло за сприятливої погоди. Провідником молоді до неповторного світу природи, природничої науки та мистецтва, які крилися за високим парканом, став Слюсар Станіслав Ігорович, який, зі знанням справи, розповів про історію, масштаб та завдання цього підрозділу НУБіП. Цікавим стало чітке визначення важливих для майбутніх менеджерів аспектів функціонування біологічних систем, які дуже схожі з закономірностями діяльності соціальних колективів. Акцентовано увагу на екологічних проблемах, які мають свої прояви і в нашому саду. Також важливо те, що після таких прогулянок, наші студенти зможуть якісніше відпочити, зайшовши в затишний куточок живої природи, запросити своїх рідних та друзів до відвідин нашого університету та познайомити їх з цією пам’яткою природи.
     На початку жовтня кафедра військової підготовки також розпочала активну співпрацю з студентами початківцями і провела комплекс цікавих заходів. Це і лекція з історії Збройних сил України, і проведення екскурсій на кафедрі, і, на завершення, – проведення військово-спортивних змагань «Патріот НУБіП України - 2019».
Висловлюємо вдячність всім хто свідомо долучився до соціалізації, навчання та організації дозвілля нових студентів факультету аграрного менеджменту!
 
Новак Олександр та Карпенко Лариса,
заступники декана факультету аграрного менеджменту
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook