Знайомство студентів з виробництвом

11 жовтня 2019 року

Для підвищення фахової підготовки студентів важливим завданням є поєднання учбового процесу з виробництвом, де впроваджені в життя новітні інформаційні технології. На сьогоднішній день забезпечити користувачів всім спектром комп’ютерних послуг: надійним та якісним зв’язком, захистом та збереженням інформації, організацією хмарних технологій, зберіганням даних в хмарі, обробкою та аналізом великих об’ємів інформації можуть тільки сучасні дата-центри.

Ознайомлення з організацією роботи Датацентру “Парковий” і ставили на меті студенти 1 курсу спеціальності економічна кібернетика факультету інформаційних технологій, які разом з викладачами: доцентом кафедри інформаційних систем Садко М.Г. та старшим викладачем кафедри комп’ютерних систем і мереж Матусом Ю.В. відвідали це підприємство 8 жовтня 2019 р.

Датацентр “Парковий” розташований в мальовничому куточку Києва, на його схилах, на Парковій дорозі.

Датацентр “Парковий” є найбільший та найтехнологічний центр зберігання та обробки даних та єдиний сертифікований в Україні по рівню надійності TIER 3, що означає: будь-який компонент інженерної інфраструктури центру може бути виведений з промислової експлуатації для проведення ремонтних або регламентних робіт без припинення надання послуг клієнтам. Показник доступності в цьому випадку становить 99,982% (сумарний час простою систем не може перевищувати 1 година 35 хвилин на рік, при тому, що комплекс працює в режимі 24 години на добу, без вихідних днів).

Датацентр “Парковий” побудований компанією Schneider Electric у відповідності з самими високими світовими стандартами з використанням найкращих практик ведучих світових країн. Серце датацентру це серверна, про що і говорить студентам викладач Матус Ю.В.:

Інженерна інфраструктура повинна відповідати вимогам надійності та безпечності:

Успішна робота всіх складових датацентру “ Парковий ” відслідковується в апаратному центрі:

Екскурсію була корисна та цікава, студенти висловили велику подяку співробітникам ТОВ “АНТІ МЕДІАМ” (до складу цього підприємства входить датацентр “Парковий”): директору Чабану Віталію Петровичу, технічному директору Алопіну Артему Вікторовичу, головному інженеру Голубничому Олегу Івановичу та іншим.


Садко Михайло Григорович,
доцент кафедри інформаційних систем 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook