До Всеукраїнського дня бібліотек професор Оксана Яблонська організувала флешмоб #ПодаруйБібліотеціКнижку і сфотографуйся

1 жовтня 2019, 18:20

30 вересня 1998 року Президент України підписав Указ, яким затвердив Всеукраїнський день бібліотек.

У цей день вітання з професійним святом приймають бібліотекарі — наші найперші порадники у світі невідомого і цікавого. 

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. У них працює понад 52 870 співробітників, а послугами книгосховищ користуються більше 17 мільйонів 490 тисяч читачів. 

І навіть впровадження електронних книг не заперечує потребу у бібліотеках, де є книги паперові. Адже бібліотеки давно перестали бути лише сховищами книг, тут відбуваються найцікавіші зустрічі із авторами книг, найпалкіші наукові дискусії, відкриття нових авторів та ідей. Сюди можна забігти у вільну хвилину поміж парами чи заховатися від дощу і прочитати найсвіжіші новинки. А більшість бібліотек мають доступ до інтернету, тож сміло і зручно влаштовуйтеся у читальному залі і готуйтеся до занять чи творчих  вечорів.

Професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Оксана Валентинівна Яблонська часто працює у бібліотеках із науковою літературою та проводить у бібліотеках Києва творчі вечори за участі відомих авторів та аматорів і щоразу дарує книги - власного авторства або від друзів-письменників.

О.В.Яблонська дарує альманах "Голоси Севами" бібліотеці ім. Лесі Українки (2018 рік)

Тож до Всеукраїнського дня бібліотек Оксана Яблонська започаткувала флешмоб #ПодаруйБібліотеціКнижку і зафоткайся! 

Сама ж Оксана Валентинівна навідалася у читальний зал філії наукової бібліотеки НУБІП України, що розташована у 12 корпусі на 2-му поверсі факультету ветеринарної медицини, привітала Леньову Тетяну Миколаївну і її колег - бібліотекарів зі святом і подарувала посібник "Ветеринарна мікробіологія" авторів О.В.Яблонська, Т.В.Мазур, Ф.І.Ібатулліна та "Епікриз" автора Валентина Яблонського і сфотографувалася на згадку.

Приєднуйтеся, адже дарувати книги так цікаво! І не обов*язково в день бібліотек, це можна робити у будь-який інший день, коли хочеться поділитися гарним настроєм.

А 28 жовтня - Міжнародний день шкільних бібліотек.

О.В. Яблонська

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook