НУБіП – Шведський університет аграрних наук: спільні наукові проекти і магістерська програма

27 серпня 2019 року

     У рамках програми FOSCAPE, профінансованої Шведським інститутом, делегація університету на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком у складі декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка, професора кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрія Геті та доцента кафедри гідробіології та іхтіології Наталії Рудик-Леуської взяла участь в практичному семінарі щодо розробки та участі в міжнародних проектах Європейського Союзу HORIZON-2020, що відбувся на базі Шведського університету аграрних наук. У семінарі такою брали участь представники Азербайджанського аграрного університету, Білоруської сільськогосподарської академії, Грузинського університету, Могильовського університету харчових технологій, Полтавської державної аграрної академії тощо.

 
 
      Під час візиту учасники познайомилися з матеріально-технічною базою університету, його науково-педагогічним складом, навчальними та науковими лабораторіями, міжнародними проектами, в яких виш бере участь. Щорічний бюджет Шведського університету аграрних наук - 420 млн доларів, 69% з яких це наука і дослідження, 13% - моніторинг навколишнього середовища і лише 18% - це надходження від навчання. Також було обговорено проблемні питання щодо подальшого розвитку аграрної науки, можливість підготовки нових проектів за участю провідних дослідницьких університетів світу, в тому числі і за участі НУБіП України. Наш університет представив проректор Вадим Ткачук.
 
 
 
 
 
 
    Піднімалося питання запровадження програми подвійних дипломів для підготовки фахівців з рибництва та участь магістрів факультету в спільній магістерській програмі «Сталий розвиток рибництва».
 
   Результатом роботи семінару стало створення робочої групи з напрацювання тематик міжнародних проектів в рамках HORIZON-2020, до складу якою увійшов Андрій Гетя.
 
Вадим Кондратюк
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook