Студентський науковий актив в дії!!!

12 липня 2019 року
Активну участь у роботі ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Україна, Болгарія, ЄС: економічні, технічні та соціальні тенденції розвитку», яка проходила в м. Бургас, Болгарія з 27 червня по 2 липня прийняли студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Для обговорення на секційних засіданнях вони представили актуальні та важливі питання сьогодення.
Зокрема, Ігнатенко Іваннапід керівництвом к.е.н., ст.вик. кафедри фінансів Тітенко З.М. представила дослідження, щодо Інвестиційного забезпечення сільськогосподарських підприємств. Низька інвестиційна привабливість сільськогосподарських підприємств пов’язана, перш за все, з фінансовими аспектами їх діяльності. Як відмітив доповідач, для широкомасштабного залучення інвестицій важливе значення мають макроекономічні важелі впливу держави, що покликані компенсувати недоліки загальноекономічної кон’юнктури та підсилити інвестиційну привабливість аграрного сектора.
 
      
Цікавою була доповідь Ліскевича Романа, науковий керівник д.е.н., завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М., на тему «Фінансове планування як інструмент для забезпечення фінансової стабільності підприємств». Він зазначив, що фінансове планування є важливою складовою діяльності підприємства, реалізація якого є необхідною умовою досягнення підприємством стратегічних цілей діяльності. Дослідження проблем фінансового планування свідчить, що лише створення надійної та гнучкої системи управління фінансами дасть змогу підприємству суттєво підвищити ефективність свої діяльності.
Досить цікавою була доповідь Оліфера Івана на тему «Особливості іпотечного кредитування в Україні і закордоном» підготовлена під керівництвом к.е.н., доцента кафедри біржової діяльності і торгівлі Кравченко А.С. Як зазначив доповідач, іпотечне кредитування у розвинутих країнах надзвичайно розповсюджене і є невід’ємним фінансовим інструментом впливу на економіку, стимулюючи її зростання та стабільність. В своїх дослідженнях Іван провів порівняння особливостей іпотечного кредитування в Україні і США.
 
Євтушенко Анастасія під керівництвом к.е.н., доцента кафедри фінансів Негоди Ю.В. розкрила тему «Міжбюджетний трансферт в період децентралізації», вона відмітила, що протягом останніх років важливу роль у формуванні бюджетної політики і організації бюджетного процесу займає міжбюджетне регулювання, метою якого є перерозподіл фінансових ресурсів. Однією із форм реалізації засад міжбюджетного регулювання є міжбюджетні трансферти, що передаються з державного бюджету місцевим бюджетам і відіграють суттєву роль у формуванні доходів місцевих бюджетів.
Лазуренко Ілля, науковий керівник к.е.н., ст. вик. кафедри фінансів Тітенко З.М.,провів дослідження, щодо Ролі фінансових суб’єктів у розвитку фінансового ринку. Як зазначив доповідач, в сучасних умовах важливу роль у фінансовій системі відіграють саме фінансові суб’єкти, які є ключовими фігурами на всіх сегментах ринку та є основними учасниками, які забезпечують ефективне функціонування фінансового ринку.
 
   
Представленні студентські доповіді викликали жваве обговорення ряду дискусійних питань. І на завершення всі студенти отримали сертифікати учасників та дипломи, зокрема Дипломом І ступеня були нагороджені Оліфер Іван та Ігнатенко Іванна, Дипломом ІІ ступеня Євтушенко Анастасія, Дипломом ІІІ ступеня Лазуренко Ілля та Ліскевич Роман.
 
Вітаємо наших студентів з чудовими результатами!!!
 
 
З. Тітенко,
к.е.н., ст. викл. кафедри фінансів
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook