Практики майбутніх юристів: Назар Ковальчук про свій досвід роботи у Головному управлінні юстиції у м.Києві

29 червня 2019 року
     Літо в університеті – то традиційний час практик. А оскільки НУБіП вже давно вийшов за межі суто аграрного вишу, то й практичних навичок наші студенти набувають не тільки в полі чи лабораторії. Третьокурсник юридичного факультету Назар Ковальчук, наприклад, проходить практику з дисципліни «Цивільне та сімейне право» у Головному управлінні юстиції у м.Києві (управління з питань нотаріату).

  • Яким чином ти потрапив на практику саме сюди?

     — Завдяки договору, підписаному управлінням з нашим факультетом. І дуже зрадів такій нагоді. Мав вибір: можна було попрацювати, приміром, у суді. Але там, часом, відправляють здебільшого в архів, а мені хотілося чогось більш цікавого і прикладного.

  • Твої сподівання виправдалися?

     — Цілком. Я тут вже тиждень і працюватиму аж до кінця липня. Зараз складаю особові справи для тих, хто хоче скласти кваліфікаційний іспит на нотаріуса. Тож тепер знаю, як працює система, так би мовити, зсередини. І якщо у майбутньому захочу теж стати нотаріусом – процедуру знатиму.

     А ще переконався: слід якомога більше розвиватися, використовувати можливості, які нам дає університет і факультет, займатися самоосвітою. Це допоможе правильно визначитися зі сферою, де конкретно хоче реалізувати себе як юрист. До того ж інструменти маємо гарні – навчають нас на совість, у чому вже зміг переконатися.

Розмовляла Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook