Держава як частина стартап-екосистеми України:підтримка та кейси

20 березня 2019 року

 

     20 березня 2019 року ДІФКУ разом з 1991 Open Data Incubator провели плідну та конструктивну дискусію” Держава як частина стартап-екосистеми України: підтримка та кейси”
 
      Захід відкрив вітальним словом Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко зазначивши, що Фонд підтримки винаходів Мінекономрозвитку є експерементальний проект який передбачає на конкурсних засадах відбір стартапів/проектів для державного стимулювання.
     Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України 
Бровченко Юрій Петрович розповів про стан діяльності Фонду, зазначив що є 5 відібраних проектів переможців, і наступним кроком є надання якісних послуг відібраним стартапам. Заступник Міністра подякував учасникам заходу, підкреслив, що подібні дискусійні майданчики в свою чергу надають можливість Мінекономрозвитку розуміти наявну кон’юктуру стартап-ринку та попит щодо залучення інвестицій для реалізації стартапів. Також Юрій Бровченко відповів на запитання залу, що викликало неабиякий інтерес в учасників заходу для подальшої співпраці між Мінекономрозвитку.
 
        Голова правління ДІФКУ Володимир Ставнюк подякував за спільну організацію дискусійного майданчику 1991_Open_Date_Incubator, а також усім учасникам дискусії хто долучився до обговорення.
      Володимир Ставнюк підкреслив, що надання послуг для проектів-переможців забезпечення прозорості закупівель послуг завдяки створенню конкурентного середовища та запобігання корупції є основним завданням 
Фонду підтримки винаходів Мінекономрозвитку.
     Голова правління  ДІФКУ презентував механізм відбору стартапів/проектів, критерії, а також етапи фінансування Фонду. Кульмінацією заходу було обговореня кваліфікаційних вимог до операторів надання послуг. Учасники заходу активно надавали пропозиції що в свою чергу допоможе сформувати відповідні кваліфікаційні вимоги для відбору операторів надання послуг через систему Prozorro.
 
      Говорили також про координацію, підтримку та результати стартап екосистеми України. Володимир Ставнюк порівняв розвиток стартап екосистем серед розвинених країн світу та наголосив на наявних можливостях української стартап екосистеми, а саме дієвий фінансовий інструмент Фонд підтримки винаходів Мінекономрозвитку.
      Директор департаменту управління державною власністю Мінекономрозвитку Роман Кропивницький розповів що Мінекономрозвитку очікує від реалізації експериментального проекту велику кількість якісно реалізованих стартапів та залучення інвестицій для подальшого розвитку.
 
 
Ольга Витвицька,
завідувач кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook