Студенти-гуртківці кафедри землеробства та гербології проаналізували стан грунту дослідних полів перед сівбою ранніх ярих культур

26 березня 2019 року
     Початок весняно-польових робіт є надзвичайно відповідальним етапом закладання основ майбутнього врожаю. Співробітники кафедри землеробства та гербології продумано і відповідально підійшли до даного етапу роботи. Закуплені добрива і необхідні пестициди, насіння ярих культур. Вчасно і якісно виконані перші польові роботи: проведене підживлення озимих культур, закрита волога.

     З першою можливістю виходу в поле відновлюються і польові наукові дослідження. Активну участь у виконанні наукової роботи кафедри приймають студенти-гуртківці. 22 березня відбувся перший виїзд учасників гуртка на дослідні поля Агрономічної дослідної станції. Проведено обстеження посівів озимої пшениці та відібрані зразки ґрунту для визначення запасів вологи на період сівби ранніх ярих культур.

     Обстеження показало, що стан озимої пшениці задовільний, посіви добре розкущені, густота рослин відповідає технологічним вимогам. Відібрані ґрунтові зразки засвідчують про достатню кількість вологи для отримання своєчасних і дружніх сходів ярини.

     Отримані дані будуть представлені на засіданні гуртка, використані в майбутніх дипломних роботах та в доповідях на студентській науковій конференції.


Микола Іванюк,
доцент кафедри землеробства та гербології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook