Вікторія Сабов з Закарпаття: я зрозуміла, що в НУБіП головний студент і всі працюють задля його майбутнього успіху

15 березня 2019 року
     Студентка Мукачівського аграрного коледжу Вікторія Сабов цього року закінчує навчання за спеціальністю «Ветеринарна медицина» і саме час замислитися про майбутнє. Про її бачення перспектив – наша розмова.

  • Чому професія ветеринарного лікаря і Мукачівський аграрний коледж?

     – Коли закінчувала 9-й клас сумнівів щодо вибору професії і навчального закладу не було. Я з дитинства дуже люблю тварин: у нас вдома живуть кішка, собака, кури і кролики. Тому вирішила: буду продовжувати навчання у відокремленому підрозділі НУБіП «Мукачівський аграрний коледж» і стану ветлікарем. Це один навчальний заклад у області, який готує спеціалістів ветеринарної медицини. Окрім того, чула багато хороших відгуків про цей коледж від своїх друзів: належна матеріальна база, висококваліфікований педагогічний склад, цікаве студентське життя. І, провчилась майже чотири роки, впевнилась у цьому сама.

  • Хочеш продовжувати навчання?

     – Обов’язково. І з вищим навчальним закладом уже визначилась: це, звісно, наш базовий університет – НУБіП України. По-перше, про нього чудові відгуки, він має високий рейтинг та широку міжнародну співпрацю і, відповідно, гарні можливості для міжнародного стажування студентів. По-друге, дуже позитивні особисті враження залишилися після Дня відкритих дверей. Виступ ректора Станіслава Ніколаєнка, цікава концертна програма, екскурсія навчальним корпусом факультету ветеринарної медицини, відвідування музею анатомії тварин – все це ще раз переконало у правильності мого вибору. Я зрозуміла, що університет працює задля студентів і їхнього майбутнього.

  • Чого очікуєш від навчання в університеті?

     – Якісних знань, які дозволять стати умілим спеціалістом. Тварини хворіють так само, як і люди, але не можуть розповісти про свій біль. Його причини має визначити лікар, який, крім іншого, повинен бути милосердною людиною і вміти брати на себе відповідальність. А ще маю досить амбітні мрії: хочу відкрити власну ветеринарну клініку.

Розмовляла Наталія Кепенач
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook