Профорієнтація, військові збори та ремонти в корпусах і гуртожитках – в центрі уваги ректорату

21 січня 2019 року
    21 січня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, присвячене профорієнтаційній роботі, організації польових зборів курсантів кафедри військової підготовки, ремонтам в гуртожитках та навчальних корпусах і плануванню роботи на поточний тиждень.

     Очільник університету, аналізуючи набір слухачів на підготовчі курси, зазначив, що за минулий тиждень 21 випускник школи виявив бажання вступати до університету та отримати додаткові бали до конкурсного балу – записався на наше підготовче відділення. Позитивно спрацювали факультети харчових технологій та управління якістю продукції АПК, ветеринарної медицини, гуманітарно-педагогічний, механіко-технологічний. Не відчувають переваг, які надають курси абітурієнтам, не реалізують рішення вченої ради на факультеті конструювання і дизайну. Загалом же маємо 175 слухачів. Проректору з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші доручено ще раз провести ретельну і принципову співбесіду з колективом.

     Студентське містечко і кафедра військової підготовки розпочала розміщення курсантів з інших закладів вищої освіти. Вони разом зі студентами НУБіП братимуть участь в польових зборах. Закріпивши теоретичні знання, наступного тижня курсанти відпрацьовуватимуть їх на стрільбах на полігоні. Для цього все готову, доповів завідувач кафедри Анатолій Есаулов.

     Розроблений план з будівництва житла для співробітників та підготовлений проект статуту відповідного кооперативу, проінформував голова профкому Ростислав Тарасенко. Попередньо 357 осіб мають бажання брати участь у його діяльності і будівництві.

     Канікулярний період дозволяє університетським будівельникам ремонтувати гуртожитки і корпуси, зазначив проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Наразі масштабно розпочалися роботи у першому навчальному корпусі – капітально ремонтується підлога першого поверху. На інших об’єктах – косметичні і поточні, сервісні ремонти.

     На стані сплати за навчання детально зупинилась головний бухгалтер Тетяна Кондрицька. Деканатам факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології, конструювання і дизайну, механіко-технологічного, дирекції ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження потрібно терміново активізувати погашення заборгованостей.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на затвердженні рейтингових показників науково-педагогічних працівників за результатами діяльності у 2018 році, процедурах державних закупівель, зокрема засобів захисту рослин і добрив для навчально-дослідних господарств, уточненні з міністерством освіти і науки обсягів фінансування наукових досліджень.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну – завершити перерахунок підвищення заробітних плат науково-педагогічним працівникам і внести пропозиції щодо корегування плати за гуртожитки у зв’язку з підвищенням комунальних тарифів. Начальнику науково-дослідної частини Володимиру Отченашку – продовжити практику створення навчально-науково-виробничих центрів при провідних підприємствах, де студенти і викладачі зможуть опановувати сучасні технології в своїй сфері. Директору студмістечка Сергію Стецюку – активно розпочати роботи з підготовки кімнат для першокурсників. Проректору Сергію Кваші – проаналізувати академічні заборгованості і внести зміни до графіку їх погашення. Проректору Валерію Іщенку – внести пропозиції щодо спорудження спортивного центру, ремонту і реконструкції існуючих спортивних споруд.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook