Боярський коледж екології і природних ресурсів визначив пріоритети розвитку на 2019 рік

19 грудня 2018 року

     18 грудня 2018 року відбулися збори трудового колективу ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів». На збори завітали Олег Єресько, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання та Микола Доля, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

     Директор коледжу Сергій Кропивко у своїй доповіді звернув увагу на основні досягнення та проблеми коледжу в 2018 році і окреслив завдання на 2019 рік.

     Позитивним є те, що за останній рік збільшилася кількість продукції лабораторії відкритого ґрунту, що дало можливість повністю забезпечити продукцією власного виробництва їдальню коледжу. Незважаючи на суттєво зменшене державне фінансування, коледж заробив більше власних коштів. Лише за 11 місяців вони складають 3 млн. 326 тис. грн., що на 12, 2 % більше, ніж за весь минулий рік. У 2018 році збільшився набір слухачів на курси бджолярів.
     Омолодився педагогічний колектив – середній вік становить 39,6, що на 1 рік менше, ніж у минулому році.Незважаючи на прогнози, продовжується тенденція до зниження загального контингенту студентів, але середній бал вступників зріс: у 2017 році- 2, 64, а у 2018 році – 3,28.
     Серед проблем директор вказав на скрутну ситуацію у забезпеченні господарської частини. Всі інженерні комунікації застаріли і доводиться витрачати зароблені кошти на їх підтримку і функціонування. Це не дає можливості у повній мірізабезпечити фінансування модернізації навчального процесу.
     Підсумовуючи звіт, Сергій Кропивко підкреслив, що у на 2019 році колективу потрібно зосередити зусилля на реалізації заходів щодо виконання програми «Голосіївська ініціатива 2020» та активізувати роботу по залученню позабюджетних коштів. Потрібно акредитувати освітні програми кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» і підготувати ліцензійні справи фахової передвищої освіти з усіх спеціальностей.

     В обговоренні виступу взяли участь Войналович М.В., завідувач відділом навчально-виробничої практики, Радченко Л.С., голова циклової гуманітарних і суспільних дисциплін, Рубан О.О., голова циклової комісії економічних дисциплін, Магдибор О.В., викладач, Маліновський Олексій, студент. Виступаючі відзначили позитивні зміни, які відбулися в коледжі протягом звітного періоду, внесли пропозиції щодо покращення роботи трудового колективу, вдосконалення матеріально-технічної бази; вказали на необхідність покращення роботи з роботодавцями, міжнародної діяльності.

     Декан факультету захисту рослин, біотехнології та екології НУБіП України Доля М.М. запропонував спрямувати зусилля на поширення співпраці викладачів і студентів коледжу й університету у методичній роботі, практичній підготовці студентів, науковій діяльності та проведенні спільних профорієнтаційних заходів.

     Підбив підсумки роботи Єресько О.В., начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання, який проаналізував підсумки діяльності відокремлених підрозділів університету у 2018 році і місце в ньому Боярського коледжу екології і природних ресурсів. Він зазначив, що головною вимогою сьогодення є профорієнтаційна робота, покращення матеріально-технічної та інформаційної бази, забезпечення якісної освіти тощо.

     Учасники зборів трудового колективу та студентської організації позитивно оцінили діяльність закладу, схвалили звіт директора коледжу та підтримали визначені пріоритети на 2019 рік.

Наталія Гапонюк,
завідуюча НМК 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook