Те, що надихає: студенти юридичного факультету відвідали концерт органної музики у Національному будинку органної і камерної музики

31 жовтня 2018 року

     Антикварні брами, світло у вітражах, стародавні шати католицизму і цілий внутрішній світ у полоні живої музики. Музики, яка захопила собою весь Миколаївський костел і серця студентів юридичного факультету. Музики, яка водночас була затишною, теплою і, подеколи, різкою. Це давало змогу поринати кудись у вищі світи, чистити свою душу від негативних емоцій і скидати лишній баласт з наших голів.
     Дякуючи Кудіну Андрію Вячеславовичу, кандидату філософських наук, доценту кафедри філософії, студенти юридичного факультету 29 жовтня змогли опинитися у полоні інструментів душі : на концерті органної музики у Національному будинку органної і камерної музики у Миколаївському костелі.

 
     Наталія Орлик, студентка 3 курсу юридичного факультету ділиться своїми враженнями : «Це було суцільне задоволення. Така музика зачаровує і відкриває в тобі щось нове. Я провела дві години насолоджуючись і по моєму тілу бігли безперервно мурахи. Хочу подякувати,що маю таку можливість чути і бачити подібні дійства. Сподіваюсь, це не останній захід, який ми відвідали з викладачами».


     Своїми емоціями не могла не поділитися і одногрупниця Наталії, Яна Сахарук,студентка 3 групи : «Я отримала естетичне задоволення не лише від прекрасної музики,яку я чула а й від місця в якому я знаходилась. Миколаївський собор грандіозний. Він п»янить і манить у безодню своєї історії. Та і взагалі, таку атмосферу передати неможливо. Хочеться виразити подяку Кудіну А.В. за те,що він надав можливість особисто поспілкуватися з Балаховською Валерією, яка є відомими артистом не лише на території нашої держави, а й за кордоном. Її знання і майстерність володіти органом – неповторні.»
     Довга Ольга, студентка 3 групи, була наскільки зачарована музичними творами,хоча знаходилась вперше,як і більшість , на таких концертах. « Атмосферу класичної музики не передати. У ній є свої тонкощі і свої грані.»-говорить Ольга,- «Хочеться безмежно дякувати, що мене надихнула не лише рідкісна архітектура у готичному стилі, а й музичне виконання митців».


     Тетяна Хомутовська, студентка 3 групи, також не лишилась осторонь коментарів і вирішила поділитися тим, що вражає. «ми з групою відвідали костел Святого Миколая , де пощастило насолоджуватися моментом під музичне супроводження різних музикальних інструментів. Перше, що мене вразило, – це велич органної зали, на першому плані якої величаво розташувався орган класичної музики - таємничий,як на мене, орган. Пролунали перші ноти милозвучної скрипки, ніжної флейти та глайливого фортепіано, які викликали незвичайні відчуття у присутніх. Твори класичної музики лунали у прекрасному виконанні лауреатів міжнародних конкурсів. Після концерту у мене з'явилося бажання частіше відвідувати подібні заходи і розуміння того, чому кажуть, що класична музика вічна і неповторна»


Євгенія Дошка,
голова студентської організації
юридичного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook