Студентка економічного факультету Агнеса Крупицька: «Summer school 2018» – це безцінний вклад у майбутнє

12 жовтня 2018 року

     З 22 по 29 вересня 2018 року у Києві за ініціативи міжнародної організації «Агрополітичний діалог», Науково-методичного центру «Агроосвіта» та за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини проходила «Літня школа АПД 2018». Її учасницею була і представниця НУБіП – студентка економічного факультету Агнеса Крупицька, яка ділиться своїми враженнями.

     Головною метою школи було ознайомлення студентів українських аграрних закладів вищої освіти з європейським досвідом щодо організації аграрної політики, освіти та бізнесу, а також удосконалення практичних навичок спілкування англійською мовою, а до викладання були запрошені представники провідних німецьких організацій та компаній, що працюють в Україні та Німеччині.

     Кожен день був дуже насичений: нова інформація, зустрічі, семінари. Спікерами були лідери проектів Двосторонньої коопераційної програми Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини, представники Німецько-Української промислово-торговельної палати, Українського клубу аграрного бізнесу, Посольства Німеччини в Києві, Європейської комісії, Leibniz Institute of Agricultural Development in Transition Economies IAMO та Міністерства аграрної політики та продовольства України.
     Серед яскравих моментів можна виділити ознайомлення з практичною складовою на підприємствах зсередини: до програми входили екскурсії до міжнародних компаній, зокрема Bayer, Horsch, Ropa, ADFZ та інших. Так, наприклад, на відомому підприємстві Bayer дуже приємним було побачити випускницю НУБіП, яка розповіла про свій досвід роботи у даній компанії.

 

     Ми дізналися про можливості навчання та отримання грантів у Німеччині. У програмі була екскурсія на німецьке підприємство із виготовлення сільськогосподарської техніки ROPA. Була інформативна зустріч із представником ФАО в Україні Михайлом Мальковим, який говорив про такі важливі питання, як продовольча безпека країни, збереження та раціональне використання природних ресурсів та зміцнення виробництва з виходом на нові ринки.

   

     На завершення літньої школи, кожен учасник підготував та презентував короткий фінальний проект і презентацію, з їх наступним обговоренням. У презентації учасники висвітлювали власну точку зору на те, як отриманий німецький досвід може бути використаний для подальшого розвитку, наукової діяльності чи працевлаштування. На завершення всі учасники отримали дипломи.

 

     Хочу висловити щиру подяку ректорату НУБіП України та декану економічного факультету Анатолію Діброві за допомогу та можливість взяти участь у такому проекті. Отримані знання та досвід – це безцінний вклад у майбутнє.

Агнесса Крупицька,
студентка економічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook