Представники НУБіП України – учасники зустрічі «Української асоціації Аюрведа-йога», організованої за підтримки та безпосередньої участі Надзвичайного і Повноважного Посла Індії в Україні

9 жовтня 2018, 12:25

В посольстві Індії в Україні була проведена зустріч недавно створеної «Української асоціації Аюрведа-йога», у якій взяли участь маже 60 людей – представників різних організацій, підприємств та закладів вищої освіти, в т.ч. Національного університету біоресурсів і природокористування України. Від факультету ветеринарної медицини учасниками зустрічі були доценти Поліщук В.В., Іщенко В.Д. та ст. викладач Палиця Ю.В., яких запросив до участі один з ініціаторів створення асоціації, індійський колега Сандвар Кундан – директор ТОВ «АММА ЛАЙФ САЄНСІЗ», з яким підписано договір про співробітництво із НУБіП України. Зустріч була організована за підтримки та безпосередньої участі Надзвичайного і Повноважного Посла Індії в Україні, його Високоповажності Маноджа Кумара Бхарті, який став першим Почесним членом асоціації. У ході зустрічі було обговорено питання важливості аюрведи і йоги, а також їхньої комбінації в підтриманні здорового способу життя (https://www.uaay.org/organizatsionnyye-sbory).


Громадська організація «УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ АЮРВЕДА-ЙОГА» об'єднує громадян України різних національностей і віросповідань на основі спільних інтересів з метою поліпшення і збереження здоров'я нації. Асоціація ставить за мету підтримку Аюрведичної концепції здоров'я, її адаптацію до умов життя в Україні, розвиток і поширення Аюрведи та Йоги в Україні й планує докладати зусилля для формування здорового способу життя згідно з національними традиціями, для розвитку доброзичливої поваги до людського життя, шляхів розвитку кожної людської особистості, а також створення умов для зростання здорових дітей, безпеки життя і здорового довголіття, відстоювати свободу вибору кожної людини, методів його лікування.


Досить вагомим виявився вплив поширення концепцій Аюрведи і на освіту в Україні. Так, у 2017 р. в Національному університеті харчових технологій було створено кафедру технології ресторанної і аюрведичної продукції (ТРіАП) – єдину випускову кафедру в Україні, яка розпочала підготовку фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізація «Технологія аюрведичних харчових продуктів». Необхідність підготовки фахівців за цим напрямом зумовлена світовими тенденціями розвитку сучасних закладів ресторанного господарства, орієнтованих на виготовлення принципово нового покоління продуктів харчування – аюрведичних харчових продуктів. Можна сподіватися, що це може стати прикладом і для нашого університету, у складі якого є споріднений факультет, а тенденція до розширення арсеналу рослинних засобів у медицині й ветеринарії та необхідність відповідних знань для майбутніх лікарів стане підставою для вибору студентами ветеринарної медицини до вивчення нині вибіркової дисципліни «Лікарські рослини» і можливого відновлення її викладання, як нормативної.
Важливе завдання створеної асоціації полягає і в тому, щоб привернути увагу керівних органів країни до того, щоб прийняти Аюрведу в якості альтернативної медичної практики, а центральне значення для досягнення цієї мети матиме підтримка з боку Міністерства іноземних справ Індії.


Вадим Іщенко
Юлія Палиця
При написанні статті були використані матеріалами сайтів «Української асоціації аюрведа-йога» та НУХТ

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook