30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек!

30 вересня 2018 року

2

Традиційно словом «бібліотека» називається колекція книг або місце, де вони зберігаються. Сьогодні ж бібліотека сягнула далеко за межі свого традиційного визначення,  це – не лише книгозбірня, але й інформаційний, культурний й освітній заклад. 

Історична довідка інформує, що першою відомою бібліотекою  Київської Русі була бібліотека Софійського собору в Києві (1037 р). У 17 столітті з організацією при Києво-Могилянській академії бібліотеки зароджуються університетські бібліотеки. Згодом в Україні великі бібліотеки були організовані при університетах:  Львівському (1661),  Харківському  (1805),  Київському (1834) і Чернівецькому (1875).

На всіх етапах розвитку історії бібліотеки завжди відігравали виховну функцію – були дзеркалом і пам’яттю  народу, центром її духовності. І сьогодні бібліотеки не втратили своєї функції, вони є потужним знаряддям гармонізації суспільних відносин, важливим чинником інтелектуального, інформаційного, духовного і естетичного збагачення. Бібліотеки стають сучасними багатофункціональними культурними та інформаційними центрами, створюють електронні каталоги, виконують широкий спектр функцій щодо збереження і передачі читацькій аудиторії знань, культури і пам’яті багатьох поколінь.

1Незважаючи на швидкісний Інтернет, що забезпечує неперервний доступ до різних джерел інформації, студентам  радимо частіше звертатися до друкованих книжок, знаходячи відповіді на свої запитання саме там. І це не дивно, адже віртуальний досвід ніколи не замінить досвід відвідування бібліотеки. Очевидно, що у світі, переповненому цифровими технологіями, людина відчуває потребу у відвідуванні реальних місць, де можна навчатися протягом усього життя.

Сподіваємося, що День бібліотек – свято не лише для бібліотечних працівників, але й для усіх наших читачів Вітаємо всіх зі святом і запрошуємо до нашої бібліотеки!

Ольга Михайлишин,
зав.бібліотекою
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook