СИМВОЛ КИЄВА – КАШТАНИ І У ВЕРЕСНІ ЩЕ ЗЕЛЕНІ, ЯК В СТАРІ ЧАСИ!

26 вересня 2018 року
НУбІП України

Кожний киянин, як і жителі інших міст України нині бачать, що каштани  ще у серпні стали жовтими, а не зеленими і красивими, як це було десяток років тому. І це завдяки ненажерливості такого собі шкідника, який відомий під назвою міль каштанова мінуюча.

Але науковці нашого університету цю проблему на науковому рівні успішно вирішили і на перший погляд дуже  просто.

За їх попередніми даними  підвищену стійкість до молі мають каштан м'ясо-червоний, каштан павія та інші. Саме їх нині доцільно висаджувати замість звичайних каштанів.

При наявності ж в урбофітоценозах каштанів, які пошкоджує міль каштанова мінуюча,  вчені нашого університету П.Я. Чумак та  С.М. Вигера планують успішно їх лікувати за рахунок ін’єкції в стовбури композиційного  препарату Імунокомплексон-Ч. Ідеологом цього чудо-препарату є співробітник Ботанічного саду ім. О.В. Фоміна П.Я.Чумак, який нині - провідний науковий співробітник нашого університету. Саме він та доцент  С.М. Вигера після успішних досліджень з цього року почали виробничі випробування Імунокомплексону-Ч в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, Ботанічному саду ім. О.В. Фоміна, Житомирському національному агроекологічному університеті тощо.

 

 

 

 

 

 

За їх попередніми даними, ефективність дії цього природоохоронного препарату за рахунок імунізації та стимуляції розвитку рослин становить не менше 3 років.

Після отримання патенту та реєстрації  препарату в державних структурах його з успіхом можна  впроваджувати у всіх  містах України !

І повернеться слава зелених каштанів в Україні !

 

Сергій Вигера,

старший науковий співробітник

кафедри інтегрованого захисту та

карантину рослин

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook