ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» - частина великої і славної історії Бережан

16 вересня 2018 року

01

16 вересня у Бережанах відбувся захід, приурочений Всесвітньому Дню туризму, - свято Бережанського замку (Бережанський замок — пам'ятка оборонної архітектури в м. Бережани Тернопільської області (Галичина). Збудований коштом родини Сенявських у XVI - XVIII ст. Цю історичну будівлю іменували «Східним Вавелем», її вважають найвизначнішою захисною спорудою епохи Ренесансу). Захід, органічною частиною якого стали студенти та викладачі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж».

 

Свято розпочалося урочистою ходою від центральної частини міста учасників самого свята (деякі з них йшли в костюмах попередніх епох) та спортивно-розважального дійства «Козацькі забави» (команди йшли в козацьких строях, презентуючи кожна навчальні заклади міста: коледж, ЗОШ № 1, № 2, № 3 та Бережанську гімназію ім.Б.Лепкого).

00010001.1

Учасниками культурної частини свята став танцювальний колектив коледжу «Насолода» (Оля Соловей, Катя Дубляниця та Юлія Роман) під керівництвом Христини Антонів, що представив композицію «Плач Ярославни».

8001.1

Руку до спортивно-розважального свята «Козацькі забави» приклав викладацький колектив коледжу, який допоміг зорганізувати самі змагання (дійство щороку відбувається в коледжі до Дня українського козацтва – свята Покрови Пречистої Богородиці), а студенти-першокурсники груп М-11М (Роман Шарван, Віталій Пудло, Максим Іваницький) Сп-11М (Павло Остапів), К-11М (Жулинський Денис, Кіндзерський Сергій), А-11М (Цімерман Артур, Дубницький Володимир) стали активними учасниками змагань.

57

Через силові колективні та індивідуальні герці учнівські та студентський козацькі колективи освітніх закладів міста показали, що в молодого покоління козаків все гаразд і з вмінням формулювати та висловлювати свою думку (конкурс «Привітання»), і з бажанням вдосконалювати фізичні якості (піднімання гирі, метання тюка), і здатністю носити дівчат на руках (в прямому та переносному значеннях), і козаки неабиякі мастаки до поїдання вареників. Та ще раз у згуртованості козаків переконалися усі присутні в останньому конкурсі – перетягування линви.

4002

За результатами змагань студенти коледжу посіли ІІ місце, пропустивши вперед учнів ЗОШ № 2. Третьою стала команда Бережанської гімназії ім.Б.Лепкого.

00111

Учасники «Козацьких забав» нагороджені грамотою, яку вручали «господарі свята»: пан Сенявський з дружиною та Василь Зорик – керівник ДІАЗу.

С. В. Жеребецький,
керівник фізичного виховання
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook