Студенти НУБіП з Китаю проходять практику на кращих землевпорядних підприємствах

10 липня 2018 року

Студенти факультету землевпорядкування, особливо на старший курсах, не мають проблем з проходженням виробничої практики. Адже спеціальність перспективна, науково-технічний прогрес стрімко набирає обертів, тому роботи вистачить усім, навіть фахівцям без досвіду. Майже усі практиканти працевлаштовуються ще до закінчення навчання на ці ж підприємства за сумісництвом, а потім і на постійне місце роботи. 

 
Звісно, що найбільшими базами практик є ті установи, керівники яких входять до Ради роботодавців факультету землевпорядкування, а також колишніх наших випускників. 
 
Сьогодні мова йтиме про ТОВ «Лідер Плюс», директором якого є одна з кращих випускниць 2001 року Ірина Полтавець.  Це підприємство розпочало свою діяльність на початку березня 2004 року,  активно працює в сфері надання землевпорядних, землеоціночних, консалтингових, юридичних послуг. А один з його засновників, нині очільник ВГО «Асоціацію фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець тісно співпрацює з факультетом, допомагає покращувати матеріально-технічну його базу та долучається до наукової та практичної роботи колективу. 
 
Коли постало питання, куди ж направити іноземного студента факультету землевпорядкування Жень Лея з Китайської народної республіки (м. Хух-Хото) декан факультету Тарас Євсюков одразу ж запропонував саме це підприємство, адже воно конкурентоздатне та займає лідируючі позиції на ринку землевпорядних послуг. 
 
На базі ТОВ «Лідер Плюс» проходять практику студенти багатьох навчальних закладів за напрямами підготовки «геодезія та землеустрій», «оціночна діяльність», «картографічні роботи». Але студент-іноземець – вперше.  
 
Хоч він і не ідеально володіє української мовою, але робити XML-файли, кадастрові плани, графічні матеріали та допомагати виконувати топографічну зйомку йому дуже добре вдається. За його ініціативи студенти-практиканти відвідали чудовий концерт «Чарівний шовковий шлях. Культура Західного Китаю в Україні» у виконанні Театру пісні і танцю провінції Ганьсу, що  був заснований у 1961 році. Він презентує багате танцювальне та пісенне мистецтво Західного Китаю, особливості та своєрідність Шавкового шляху.
 
Увесь колектив підприємства сподівається, що по завершенню навчання, він забажає далі працювати у ТОВ «Лідер Плюс». Безпосереднє керівництво практикою студентів Жень Лея, а також Поліни Мишко, Артема Белюги здійснює  фахівець  підприємства Людмила Ратушна
 
Доцент Наталія Мединська, магістр Поліна Мишко, 
кафедра земельного кадастру
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook