Відкрите лекційне заняття з фізики

13 червня 2018 року

01120180613

Знання фізики необхідне кожному з нас, щоб задовольнити природну цікавість у розумінні навколишнього світу. Усі глибокі та якісні зміни та досягнення в багатьох галузях науки й техніки пов’язані з важливими відкриттями у фізиці. Тому успішне оволодіння фізичними знаннями є важливою складовою інтелектуального розвитку сучасного студента та становлення його, як успішного фахівця. Завдання викладача - допомогти студенту ефективно опанувати цю складну та водночас захоплюючу науку. Сучасна педагогіка пропонує безліч цікавих форм організації навчального процесу. Однією з таких є лекція, яка передбачає усне представлення навчального матеріалу, що відрізняється більшою ємністю, більшою складністю логічних побудов, образів, доведень, узагальнень.

Яскравим прикладом успішного використання такого виду занять в начальному процесі стало відкрите лекційне заняття з фізики на тему «Магнітне поле в речовині», проведене 13.06.2018р викладачем циклової комісії фізико–математичних дисциплін, інформатики та обчислювальної техніки Ухманом Р. В. Студенти групи К-21м мали змогу ознайомитися з фізичною природою магнітного поля в речовині, характеристиками магнітних властивостей різних матеріалів. Лекція супроводжувалася змістовною мультимедійною презентацією з динамічними анімаціями, що ілюструють фізичні процеси в речовині під дією магнітного поля.

20180613 104213     20180613 103511

20180613 11000820180613 111353

Завдяки цікавим експериментам присутні побачили поведінку різних матеріалів у магнітному полі (срібна підвіска, алюмінієва дротина). Вдало підібрані навчальні відеоматеріали (будова та принцип роботи «вінчестера», левітація піролітичного графіту над неодимовими магнітами), у поєднанні з наочним демонструванням практичного застосування магнетиків, підкреслили професійне спрямування матеріалу лекції. Узагальнення та закріплення вивченого матеріалу відбувалося у формі тестування з використанням платформи Kahoot!.

Викладач циклової комісії фізико- математичних дисциплін,
інформатики та обчислювальної техніки
Ломницька Р.Я.
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook