Студентська наукова весна - 2018: участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні питання розвитку юридичної науки та практики"

24 травня 2018 року

   18 травня 2018 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася Міжнародна наукова-практична конференція "Актуальні питання розвитку юридичної науки та практики". На цій конференції зібралися найкращі студенти, аспіранти та молоді вчені, а також гості й з інших країн: Італії та Польщі.

 


   Відкриття конференції відбулося зі вступного слова заступника декана юридичного факультету КНУ Олесі Олександрівни Отраднової та привітальних промов гостей з Польщі. Після офіційного відкриття конференції "Актуальні питання розвитку юридичної науки та практики" розпочалося пленарне засідання, на якому виступили видатні педагоги Київського національного університету імені Тараса Шевченка та почесний професор з Університету Сассарі, який знаходиться в Сардинії, Італія. В своїх доповідях автори порушили актуальні питання юридичної науки та практики.

    Найцікавішою для нас стала доповідь доц. кафедри цивільного права Ернеста Мірчевича Гермацького "Changes, choices and challenges of the contemporary legal profession". В якій він розкрив  секрети, як реалізувати себе в юридичній сфері.

  Наступним етапом конференції була робота в секціях, залежно від напряму досліджуваної тематики. Всього працювало 15 секцій за різними напрямами. Ми впевнені, що на кожній секції були дуже цікаві та актуальні доповіді і відповідно кожна з них ставала підставою для запитань та обговорень досліджуваної теми (програма та матеріали конференції).

   Ми були учасниками секції № 3 «Теорія права та держави». В нашій секції брало участь 28 учасників різних ВУЗів, звичайно, більшість були студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Кожний з учасників висвітлив дійсно цікаву доповідь на актуальні тему, під час виступу кожного доповідача, хотілося не просто задавати питання, а вести дискусію, що і стало найцікавішим моментом конференції.

  Найбільше хочеться виділити виступ Анни Миколаївни Наконечної, яка висвітлювала тему «Деякі аспекти взаємовпливу потреб людини та її права». Її науковим керівником був П.М. Рабінович, а ми були приємно здивовані та вражені, що зможемо почути виступ підопічної саме цього наукового керівника. Під час вивчення дисципліни «Теорія держави і права» та під час роботи студентського наукового гуртка «Клуб юних теоретиків» ми не одноразово зверталися до літератури цього професора і навіть мали змогу здійснити аналітичний огляд відеосюжету «ДІАЛОГИ ПРО ПРАВО. Випуск 15.01.2016 «Право і людина у контексті українського права», в якому гостем був Петро Мойсейович Рабінович.

   Прослухавши всіх учасників, можна впевнено сказати, що теорія держави та права — це наука, яка вивчає найбільш загальні закономірності виникнення, розвитку та функціонування держави та права, саме вона містить в собі дійсно актуальні питання, які можна та треба досліджувати.

   Завдяки таким заходам, учасники можуть обмінятися досвідом, висвітлити та дослідити дійсно актуальні питання, відчути стратегію наукового пошуку, що визначатимуть актуальність питань розвитку юридичної науки та практики. Дуже хотілось би, щоб саме таких заходів було ще більше.

  

 

Хочемо висловити слова вдячності нашому науковому керівнику Вірі Олегівні Качур за підтримку, поради і віру в нас!

  

Катерина Гаєва та Марина Руда,

студенти 1 курсу юридичного факультету денної форми навчання

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook