«Are you listening to me? Listening skills enhancing»: Express Publishing в Україні провела семінар для викладачів університету

24 березня 2018 року

За ініціативи кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей та за підтримки адміністрації гуманітарно-педагогічного факультету було проведено методичний семінар для викладачів англійської мови. На кафедрі вже стало традицією запрошувати на такі семінари спікера Олену Хорош, методиста компанії «Folio Books» (офіційний представник видавництва Express Publishing в Україні).


Цого разу пані Хорош запропонувала просту і водночас дуже цікаву тему «ARE YOU LISTENING TO ME? LISTENING SKILLS ENHANCING».

Протягом багатьох століть в різних культурах уміння слухати вважалося основним при веденні будь-якої бесіди. Наприклад, у цьому контексті варто згадати вирази на кшталт «If speaking is silver, then listening is gold» ( Якщо дар промови є сріблом, то дар слухати- золотом») або «Listen twice before you speak once» ( Прослухай двічі перед тим, як щось одне сказати)».

Проведений семінар видався напрочуд цікавим, оскільки усі учасники на практиці застосували запропоновані спікером навички передбачити наслідки прослуханої ситуації, виправити змістові помилки, розпізнати зміст незнайомої мови та намір мовця по виразу обличчя та жестах , зобразити одночасно з мовцем певний об’єкт, слухаючи пояснення його дій, передбачити зміст тексту по окремих словах, зреагувати на певне почуте слово механічною дією тощо. Особливо незвичним та доречним стало ознайомлення з вправою «IF Art Сould Talk»: дописати на власний розсуд, щоб могли б сказати персонажі відомих витворів мистецтва.

Впевнені, що досвід організації занять представником Express Publishing надихне всіх присутніх до розробки тотожних прийомів, які урізноманітнять заняття з англійської мови за професійним спрямуванням з врахуванням конкретних лексичних особливостей і певної царини технічних або агробіологічних знань.


Сподіваємося на подальше плідне співробітництво.

Катерина Якушко,
Наталія Яременко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook