Профорієнтаційна складова кафедри

Профорієнтаційна робота в дії

Важлива частина діяльності НПП кафедри – поширення серед цільової аудиторії інформації про перспективи навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, переваги агрономічних спеціальностей на ринку праці, можливості, зарубіжного стажування та паралельного навчання у закордонних навчальних закладах, потужна матеріальна база університетських лабораторій, яскраве та насичене дозвілля.

  

Зустрічі зі школярами відбуваються, як на території НУБіП, так і у школах

 

Знайомство з майбутніми студентами агрофаку

Географія профорієнтаційних зустрічей широка: від Закарпаття до Харківщини, від Чернігівщини до Херсонщини, чільне місце за кількістю відвідувань займають навчальні заклади Київщини. Формати заходів також різноманітні - це традиційні бесіди, вікторини, залучення до Днів відкритих дверей, організація екскурсій безпосередньо до НУБіП України.

Викладачі кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології використовували час студентських зимових канікул у тому числі і для проведення профорієнтаційної роботи. Доцент  Анна Ярош відвідала Чернігівщину, де зустрічалась та спілкувалась з учнями 10-го та 11-го класів КЗ Городнянської СШ I-IIIст. Перевагами та можливостями навчання в НУБіП України зацікавились не тільки цьогорічні випускники навчального закладу, але й учні 8-го та 9-го класів - кореспонденти шкільної газети -, які виявили бажання висвітлити інформацію про Національний університет біоресурсів і природокористування України у найближчому її номері.

Наступна профорієнтаційна зустріч лектора відбулася у Городянській районній гімназії з учнями трьох випускних класів. Майбутні абітурієнти цікавились умовами навчання, проживання в університеті та кількістю бюджетних місць для різних спеціальностей. Особливо активно обговорювалося питання перспектив працевлаштування для агрономів, адже городнянщина – аграрний регіон. До розмови долучився також завуч з навчальної роботи Сергій Малафей, що був присутній на зустрічі, та підтвердив значний попит на кваліфікованих фахівців у господарствах району.

Третім навчальним закладом, де того дня відбулось інформування випускників про умови та переваги навчання в НУБіП стала Городнянська загальноосвітня школа № 2 I-IIIступенів. Одинадцятикласники зацікавлено прослухали спеціально для них підготовлену презентацію, переглянули загальний ролик про університет та окреме відео про агробіологічний факультет (створене, до речі, нашими ж студентами). Далі у форматі бесіди учні цікавились можливостями спортивного та культурного життя студентів нашого університету, розпитували про особливості проведення предметної Олімпіади НУБіП та зарахування додаткових балів за її результатами при вступі до університету.

Профорієнтація співробітниками кафедри проводилась також і в Києві. У столичній спеціалізованій школі №269 I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови зустрічі  відбувались  у декілька етапів:

- проведення екскурсії для старшокласників школи територією НУБіП України та відвідування музею анатомії університету;

- профорієнтаційна бесіда безпосередньо з випускниками школи з демонстрацією агітаційних відеоматеріалів та друкованої продукції;

- інформування батьків цьогорічних випускників про можливості та переваги навчання в НУБіП (на шкільних батьківських зборах та розміщення інформації у Viber).

 

 

Завідувачем кафедри  кормовиробництва, меліорації і метеорології професором Григорієм Демидасем з 29 вересня по 2 жовтня 2017 року проведена профорієнтаційна робота з учнями Вінниччини, у ряді навчальних закладів, а саме:

  • Навчально-виховний комплекс: середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія м.Гайсин;
  • ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 м.Гайсин;
  • Тульчинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У процесі профорієнтаційної роботи Г.І. Демидась розповів учням про те, що за даними рейтингу «ТОП 200 Україна» у 2017 році Національний університет біоресурсів і природокористування України посів восьме місце.  Також під час зустрічі з випускниками було зазначено про переваги навчання на агробіологічному  факультеті, сучасну матеріально-технічну базу факультету, участь молоді у фестивалі студентської науки, наукових гуртках, у спортивних та культурно-масових заходах факультету та університету, студентське самоврядування, можливості стажування та практичного навчання студентів за кордоном, про підготовче відділення університету.

Г.І. Демидась ознайомив з  роботою кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології та її завданнями  – набуття випускниками НУБіП України кваліфікованої підготовки з питань забезпечення тваринницької галузі високоефективними кормами та сировиною для їх виготовлення, а також технічного забезпечення, контролю та оптимального керування меліоративними і метеорологічними процесами в сільськогосподарському виробництві.

     Профорієнтація співробітниками кафедри також проводилась в  школах Тернопільщини. Доцент Олеся Скриник провела  профорієнтаційну роботу з учнями 9-11 класів Колиндянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чортківського району, школи №7 м. Чортків. Під час зустрічі  школярі ознайомились з перспективами навчання у НУБіП України. Особлива увага була присвячена агробіологічному факультету, де здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців.

      Для учнів  гімназії № 179 м. Києва була проведена екскурсія у стінах агробіологічного факультету. Учні  із задоволенням   спробували себе у ролі студентів,  посидівши в лекційних аудиторіях, а також ознайомилися із перевагами  навчання  в НУБіП України. Випускники гімназії намагались більше дізнатись про  професію агронома, її переваги на ринку праці та місця майбутнього працевлаштування. Фінальною крапкою зустрічі була екскурсія в музей анатомії університету.

      Старшим викладачем кафедри Свистуновою І.В. була проведена профорієнтаційна робота серед учнів 10-го та 11-го класів Любомирівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Згурівського району Київської області. Учнів було поінформовано про те, що Національний університет біоресурсів і природокористування України увійшов до десятки кращих вищих навчальних закладів країни за версією рейтингу «ТОП-200 Україна», показано відеофільм про Університет та Агробіологічний факультет. Під час діалогу школярі цікавились про особливості навчального процесу, культурно-масові заходи, спортивне життя студентів та про можливості стажування за кордоном.

      Дякуємо дирекціям згаданих середніх навчальних закладів за допомогу в організації проведення профорієнтаційних заходів!

 

 

 

 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook