ЗВІТ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ КОЛЕДЖУ ЗА 2017 РІК

23 січня 2018 року

         За розпорядженням ректора НУБіП С.М.Ніколаєнка 23 січня 2018 року пройшли збори трудового колективу Бережанського агротехнічного коледжу. На них присутні заслухали та обговорили звіт директора Світлани Пилипишин про результати роботи колективу у 2017 році. Крім основних досягнень, директор проаналізувала і ті проблеми, які постали перед коледжем у 2017 році, а також окреслила коло завдань на 2018 рік, насамперед що стосується реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2020».

      На зібрання завітали і гості з НУБіП, області, району та міста: доцент кафедри теплоенергетики Євген Антипов, начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, міський голова Володимир Музичка, директор Бережанського агротехнічного інституту професор Мирон Жибак та голова ради роботодавців коледжу, начальник районних електромереж Мирослав Лехіцький, інспектор шкіл відділу освіти Бережанської РДА Світлана Даньків.
      Звітуючи, Світлана Пилипишин наголосила на тому, що робота відділень, циклових комісій була спрямована передусім на підвищення якості освітнього процесу, примноження та модернізацію навчально-методичної та матеріально-технічної бази, підвищення якості практичного навчання та курсової підготовки, удосконалення та урізноманітнення шляхів профорієнтаційної роботи, виконання заходів реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2020».
       Серед головних результатів у 2017 році – виконання на 100% доведеного державного замовлення, збільшення частки студентів, які навчаються за умов договору, що дало змогу коледжу увійти до трійки лідерів в рейтингу відокремлених підрозділів університету щодо динаміки контингенту студентів та використання ліцензійного обсягу. Реалізація ступеневої підготовки студентів відбувається здебільшого з Бережанським інститутом (95 випускників продовжили навчання за скороченими програмами підготовки бакалаврів і 4 студенти вступили до інституту за результатами успішного складання ЗНО). 8 випускників коледжу цьогоріч продовжили навчання в НУБіП України.
       Важливим досягненням колективу у 2017 році стало ліцензування підготовки фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт».
       У 2017 році педагогічний колектив закладу налічував 78 осіб, серед яких 67 штатних та 11 сумісників. Протягом звітного періоду усі вони брали активну участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях; семінарах та майстер-класах, організованих ДУ НМЦ «Агроосвіта»; обласних та районних конференціях, семінарах, круглих столах. Директор коледжу звернула увагу на навчально-методичну роботу педагогів: за звітний рік підготовлено 30 методичних розробок за рекомендацією навчально-методичної ради коледжу, для участі у конкурсі серед педагогічних працівників аграрних навчальних закладів «Педагогічні інновації», оголошеному ДУ НМЦ «Агроосвіта» подано 11 навчально-методичних робіт, 5 викладачів взяли участь у всеукраїнському конкурсі «Вчитель-новатор» і отримали дипломи лауреатів, 3 викладачі були учасниками Всеукраїнського форуму педагогічних ідей і мають публікації в журналі «Відкритий урок», 4 педагоги розмістили свої доробки в навчально-методичному журналі «Освіта. Технікуми, коледжі», засновником якого є ДУ НМЦ «Агроосвіта». Більшість електронних навчально-методичних комплексів розміщені на порталі дистанційного навчання Moodle.
        У 2017 році на базі коледжу було проведено:
- засідання обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області та ІІ етап VІІ Всеукраїнської олмпіади з української мови серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області;
- студентську науково-практичну конференцію «Страховий випадок»; історико-краєзнавчу конференцію «Роль о. Лева Джулинського в громадсько-культурному житті Бережанщини» (до 170-річчя священика, видавця, учня Бережанської гімназії);
- Читання пам’яті В’ячеслава Липинського – українського політичного діяча, історика, соціолога (до 135-ї річниці з дня народження); І Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Актуальні питання сучасної науки»;
- І Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Освіта, енергетика та інформаційні технології в умовах розвитку агропромислового виробництва»;
ІХ Всеукраїнські Чайковські читання (разом з Бережанським міським музеєм книги);
-Презентація книги «Іловайський котел» Романа Зіненка; Регіональна наукова конференція «Українська Повстанська Армія у боротьбі за Українську державність» з нагоди 75 річниці утворення УПА;
- Засідання обласного методичного об’єднання викладачів фізичного виховання  ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області; ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Актуальні питання сучасної науки»;
- семінар керівників відокремлених підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України «Перспективи підготовки фахівців за робітничими професіями в аграрних закладах вищої освіти» та ряд інших.
       Студенти коледжу протягом звітного періоду брали участь у всеукраїнських предметних олімпіадах серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області. Вибороли ІІ місце з математики та української мови; ІІІ – з біології, інформатики та іноземної мови.
       За останній рік значно покращилася робота з практичної підготовки студентів, збільшилася кількість договорів з підприємствами області на створення баз виробничих практик, керівниками практик проводились показові заняття у господарствах. Налагоджується співпраця з роботодавцями через посередництво Ради роботодавців коледжу.
       Очільниця коледжу відзначила і суттєві зрушення в міжнародній діяльності. Ведеться робота щодо виконання спільних зобов’язань відповідно до підписаних угод з Жешувським університетом (Польща), Вищою школою ім. Вітольда Пілецького (м. Освенцім, Польща). Готуються до підписання угоди з Вищою економічною школою (м. Зелена Гура, Польща) та Оломоуцким університетом (Чехія). Переймали досвід щодо організації навчального процесу, інноваційних методів та технологій навчання у Міжнародному унверситеті Шиллера (м. Париж, Франція). Брали участь у Міжнародному навчальному семінарі «Інноваційні методи та технології організації навчального процесу. Дуальна система освіти як один із методів реформування системи підготовки фахівців для аграрного сектору» (м. Лейпциг, Німеччина).
       Важливе місце в коледжі, акцентувала директор, відводиться виховній роботі, фізичному вихованню студентів і спортивно-масовій роботі. Працює 5 колективів художньої самодіяльності, 4 спортивні секції (футбол, волейбол, легка атлетика, теніс). Традиційними є проведення конкурсів «Козацькі забави» серед представників сильної частини коледжу та «Нумо, дівчата!» серед жінок і дівчат; спартакіади «Роби з нами, роби, як ми, роби краще за нас», присвяченої Міжнародному дню здоров’я серед викладачів, студентів, вчителів та учнів шкіл району й міста. Візитівкою нашого навчального закладу є проект «Сова» – щорічна церемонія нагородження кращих викладачів та студентів у різних номінаціях. Окремо Світлана Пилипишин відзначила роботу студентської організації.
      Багато зроблено за рік і для розвитку та зміцнення матеріально-технічної бази коледжу: поточні ремонти навчальних приміщень, корпусів, котельні, зварювальної, ковальської майстерні, токарного цеху. Придбано комп’ютери, принтери, мультимедійну техніку для оснащення адміністративних та навчальних приміщень. Обладнано 3D-принтером аудиторію дипломного та курсового проектування для спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія. Проведено реконструкцію 9 робочих місць для проведення лабораторних робіт і практик в лабораторіях автоматизації технологічних процесів і САК, монтажу електрообладнання і СК, теоретичних основ електротехніки.
      Закуплено автозапчастини для ремонту транспорту, що використовується в навчальному процесі. Модернізовано 3 спеціалізовані лабораторії зі спеціальностей 274 Автомобільний транспорт та 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. Придбано новий твердопаливний котел.
      Серед основних завдань на 2017 рік Світлана Пилипишин визначила реалізацію заходів Програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020», постійне підвищення якості навчального процесу, забезпечення реалізації ступеневої освіти через створення інтегрованої неперервної системи відбору і підготовки студентів за схемою «загальноосвітня школа, ліцей – коледж – університет», підвищення якості профорієнтаційної роботи, нарощування кадрового потенціалу шляхом збільшення частки викладачів з науковими ступенями, вдосконалення, зміцнення матеріально-технічної бази та ряд інших.
      В обговоренні звіту взяли участь Ігор Буняк завідувач відділення механізації сільського господарства, автомобільного транспорту та садово-паркового господарства; Надія Оберська, голова циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін; Олександра Бойко, завідувач навчально-методичної лабораторії; Анна Савіцька, голова студентської організації.
      Ольга Хома зазначила, що коледж в числі тих закладів вищої освіти Тернопільської області, які мають високий контингент студентів. Окреслила ті вимоги, умови, виклики, які чекають на студентів коледжів при проходженні ЗНО для отримання документа про повну загальну середню освіту і як це позначиться в майбутньому на вступі на бакалаврські програми до університетів. Наголосила на перспективах та можливостях навчання молоді за дуальною формою здобуття освіти. Побажала успіху колективу, плідних та творчих здобутків.
      Володимир Музичка позитивно оцінив діяльність коледжу у 2017 році, відзначив плідну співпрацю усього колективу з міським відділом освіти, наголосив, що коледж сьогодні є одним з найбільших платників податків ПДФО.
      Мирослав Лехіцький як голова ради роботодавців коледжу наголосив на поглибленні тісної співпраці з роботодавцями, в цілому належно оцінив якість підготовки студентів коледжу, які проходять виробничі та переддипломні практики в місцевому РЕМі.

      Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт директора коледжу Світлани Пилипишин та обрали її, а також голову первинної профспілкової організації Бережанського агротехнічного коледжу Білан Л.В. делегатами на конференцію трудового колективу НУБіП України.

Галина Процик,

заступник директора з виховної роботи


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook