Кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту проведено цикл лекцій у школах м.Києва в рамках Осінньої школи для абітурієнтів «Юний менеджер»

22 грудня 2017 року

Питанням проведення профорієнтаційної роботи приділяється значна увага з боку співробітників кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту. Це пов’язано передусім з нагальною вимогою часу щодо підготовки майбутнього покоління до свідомого обрання майбутньої спеціальності. На сьогодні профорієнтація перетворилася на інструмент інтенсифікації комунікацій між вищими навчальними закладами та школами, що є безперечно позитивним явищем. Раніше університети та школи існували відокремлено, ніби у паралельних світах, та слабко контактували між собою, хоча і були об’єднані єдиною метою – забезпечення виховання та освіти молоді. Процес зближення між вищими та середніми навчальними закладами повинен забезпечити реалізацію творчого потенціалу молоді, сприяти її самовираженню та самовизначенню.

Як відомо, вибір учнем старшої школи майбутньої професії формується під впливом факторів, серед яких і думка батьків та оточуючих, і власні здібності, і престижність та «популярність» окремих професій у певний період часу. Сюди також варто віднести інформованість про стан ринку праці та перспективи працевлаштування. Часто батьки, діти та, навіть, вчителі не є добре обізнаними щодо попиту на певні спеціальності в ринкових умовах, а керуються більше власними поглядами та переконаннями, ніж конкретними даними. Вищі навчальні заклади, проводячи профорієнтаційну роботу в школах, здатні підвищити рівень інформованості батьків та дітей, допомогти зробити правильний вибір професії.

Кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту було ініційовано та успішно реалізовано цикл лекцій в рамках Осінньої школи «Юний менеджер». До співпраці було залучено шість шкіл міста Києва. Вибір шкіл був не випадковим, а здійснювався з урахуванням профілю та спеціалізації середніх навчальних закладів та їх окремих класів.

Так, в рамках Осінньої школи «Юний менеджер» член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук відвідала НВК «Спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей №157» Оболонського району м. Києва з виступом «Важливість управління в сучасному світі». За ініціативи викладачів кафедри, зокрема професора Тетяни Мостенської та доцента Наталії Дробот до школи також було запрошено професора Хенка Доннерса з Нідерландів з лекцією «Якості сучасного менеджера, досвід Нідерландів».

 

Від кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в рамках Осінньої школи «Юний менеджер» доцент Катерина Алексеєва виступила з лекцією «Перспективи менеджменту» разом з професором Хенком Доннерсом з Нідерландів у спеціалізованій школі №64 та школі №166 Солом’янського району м.Києва, який також виступив перед майбутніми абітурієнтами з лекцією «Лідерство у менеджменті, досвід Нідерландів».

 

Ліцей «Голосіївський» №241 та Київську спеціалізовану школу I-III ступенів №234 відвідав доцент Віталій Луцков з лекцією «Аграрний менеджмент в Україні», а у середній загальноосвітній школі №180 виступила доцент Ірина Барановська з лекцією «Управління в аграрних холдингах».

  

У своїх виступах викладачі кафедри акцентували увагу абітурієнтів на основних характеристиках успішного менеджера та рекомендаціях щодо управління персоналом, тайм-менеджменті, а також на психології ефективного керівника. Учні почули як мотивувати кожного підлеглого, згуртувати колектив, бути людяним і в той же час, суворо контролювати плани і досягати поставлених цілей.

За результатами Осінньої школи «Юний менеджер» декілька учнів виявили бажання навчатись на підготовчому відділенні університету і біля 20 учнів мають намір наступного року вступати до нашого університету.

Наталія Дробот

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook