Просвітницька акція "Не рубай ялинку"

15 грудня 2017 року

     Упродовж багатьох віків людина вважала себе «вінцем природи» і робила з нею все, що заманеться. Аж поки над нашою планетою не нависла примара глобальної екологічної катастрофи. Тепер ми схаменулися і хочемо повернутися назад, до рівноправних стосунків із флорою та фауною. Але позбутися давніх звичок не так просто. Вихід один — виховувати нові екологічно свідомі покоління.
     У ставленні до новорічної ялинки, як у краплі води відтворюється наше ставлення до природи взагалі. Зустріч Нового року пов’язана в нашому житті із зеленою красунею-ялинкою, прикрашеною новорічними іграшками. Ми до неї звикли і рідко замислюємося над тим, у що обходиться природі наше бажання прикрасити живим деревом свою домівку. І як гірко буває бачити, що вже в перших числах січня стрункі деревця викинуто на вулицю, як непотрібний мотлох.
     В Україні протягом багатьох років проводиться акція «Не рубай ялинку!», спрямована на збереження зеленого багатства України – хвойних лісів.
Акція покликана не тільки попереджувати незаконного вирубування хвойних дерев, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни ялинок та сосен композиціями з гілок хвойних дерев, що дозволить значно скоротити попит на живі дерева, збереже життя багатьом лісовим красуням, на вирощування яких необхідно багато років і чималі кошти.
     Викладачі Дворська Л.А. та Роман Л.Х. провели виховну годину на тему «Не рубай ялинку, збережи її!» в нашому навчальному закладі, основна ідея якої – замінити ялинку зимовою композицією, що створить атмосферу новорічного свята і збереже життя зеленої красуні, адже збереження новорічних традицій не повинно шкодити природі.
     Справді, не обов’язково вирубувати дерево, адже помешкання можна прикрасити ялинковими гілками або поставити штучну ялинку.

Викладачі: Дворська Л.А.,Роман Л.Х.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook