«Мій рідний край, моя земля»: в університеті відбувся творчий вечір заслуженого артиста України Романа Рудого

1 грудня 2017 року

     В останній день листопада в університеті відбувся творчий вечір заслуженого артиста України, доцента кафедри культурології, талановитого композитора, виконавця, автора Романа Рудого «Мій рідний край, моя земля». А, оскільки, присвячений він був 50-річному ювілею Романа Антоновича, то у ході концертної програми творами, що вийшли з-під його музичного інструменту, а, до речі, найулюбленішим для нього є фортепіано, зіркові гості підтверджували багатогранність талантів артиста.

    Старт феєричному дійству дали дві чарівні скрипальки, які навіяли всім мелодію добре відомої композиції «Місто спить» в аранжуванні Романа Рудого.

 

     Але сам ювіляр, як зазначили ведучі (син і телеведучий Андрій Рудий та завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк, крім того, що є автором багатьох телевізійних проектів, є ще й вчителем і наставником. Його учні зараз – імениті і відомі артисти. А багато з них опановують мистецтво музики в естрадній студії «Сім сходинок», що діє при кафедрі культурології. Тож вони і підхопили естафету творчого вечора – талановиті Анна Матушевич, Каріна Арзуманян, Катерина Столяревська, Максим Березанський, Аліна Онопрієнко, Світлана Хандожинська.

 

 

     Ще одна учениця – випускниця університету, а зараз телеведуча і професійна артистка Оксана Дроботенко привітала свого вчителя і виконала у подарунок драйвову пісню.

 

 

 

    А студент Олександр Маринін привітав ювіляра авторським репом з танцювальним супроводом університетського «Сузір’я DANCE». До речі, учасники цього колективу, який вже давно став улюбленим у нашому виші, ще не раз виходили зі своїми номерами на сцену.

 

 

 

     Прийшли привітати Романа Рудого і його родина, і друзі, і колеги по цеху.
    Родзинкою стали відеопривітання від іменитих українських гуртів. Таку несподіванку приготував для батька син. Звучали подяки за якісну, гарну українську пісню. Разом із танцювальним народним ансамблем «Вербиченька» улюбленого татуся привітала його маленька донечка.

 

     Струн серця кожного у святковій залі вдалося торкнутися рідному брату іменинника – неперевершеному саксофоністу Ігорю Рудому. А спільна композиція братів викликала найніжніші почуття і найсильніші емоції та, звісно, овації глядацької зали.

 

     Таким пронизливим став дует Романа Рудого з народною артисткою України Оксаною Пекун на вірші Кобзаря.

 

 

      Піснею і словом вітав іменинника заслужений діяч мистецтв Володимир Коваленко.
     Звучали осінні мотиви і така безмежна любов до рідного краю у композиції «Моє Тернопілля». І ще багато лунало пісень про Тернопільщину – рідний край і для народної артистки України, професора кафедри культурології Наталії Шелепницької.

     Звучала сьогодні і італійська музика. Це – подарунок від соліста ансамблю ЗСУ, заслуженого артиста України Сергія Юрченка.

     На славу вдалася й імпровізація Романа Рудого з народною артисткою України Наталією Сумською. А імпровізоване виконання пісні «Рідна мати моя» з народним артистом України Богданом Бенюком, який вже не раз був бажаним гостем університетської сцени, не залишила нікого байдужим. 

 

 

 

     Авторські пісні упродовж усього вечора у власному виконанні дарував своїм шанувальникам і сам Роман Рудий. До сліз щемливими були ті, що він їх присвятив нашим героям.

    Принагідно представники благодійного фонду «Інформаційно-координаційний центр» вручили подяку ректорові Станіславу Ніколаєнку за підтримку волонтерського руху, сприяння героїзації армії, соціалізації ветеранів АТО, а також старшому викладачу кафедри культурології Ользі Сауріній, яка готувала наших героїв до благодійного балу, що відбувся раніше.

 

     За високий професіоналізм ректор Станіслав Ніколаєнко нагородив Романа Рудого подякою.

 

 

 

    Ще багато друзів і прихильників адресували ювіляру свої вітання. І всі вони, як і власне сам творчий вечір та такі неймовірно прекрасні музичні твори, сьогодні стали результатом не тільки величезної праці Романа Рудого, а й його професії, в основі якої – покликання і величезна любов до справи, яку робиш, і яка робить тебе щасливим.

Ольга Наконечна 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook