Забезпечуємо якість підготовки здобувачів ступеня PhD

16 лютого 2022 року
     Щодня робота відділу аспірантури НУБіП України зосереджена на підвищення якості процесу підготовки здобувачів ступеня доктора філософії: починаючи від удосконалення та адаптації існуючої нормативної бази Університету відповідно до норм чинного законодавства, закінчуючи проведенням детальних анкетувань здобувачів, гарантів, НПП.

     Наразі вже стали регулярними настановчі зустрічі проректора з науково-педагогінчої роботи та розвитку Сергія Миколайовича Кваші з працівниками відділу. Не виключенням стала зустріч 14 лютого з приводу графіку Нацагентства із запланованою подачею відомостей самооцінювання та подальшого проходження акредитацій освітньо-наукових програм підготовки здобувачів ступеня Phd.

     Нагадаємо, що протягом 2021 року були акредитовані 8 ОНП підготовки докторів філософії, також в грудні минулого року відбулись онлайн-візити 3 освітньо-наукових програм. Серед них на сьогодні за попереднім рішенням ГЕР маємо «відмінний» результат «А» за ОНП «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» (гарант, професор О.М. Якубчак), оцінку «В» за ОНП «Економіка підприємств та галузей національного господарства» (гарант, професор В.В. Байдала) і ОНП «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища» (гарант, професор А.Г. Мартин) та очікуємо на остаточне рішення від НАЗЯВО. Початок поточного 2022 року для аспірантури відзначився проходженням акредитації ОНП «Право» січня на юридичному факультеті (гарант ОНП, професор В.В. Ладиченко) – наразі акредитаційну справу передано до галузевої експертної ради.

     Ключовим питанням зустрічі з профільним проректором 14 лютого був графік подачі гарантами ОНП відомостей самооцінювання. Наразі 07 лютого було підписано електронним ключем відомості ОНП «Освітні, педагогічні науки»; 09 лютого – ОНП «Деревообробні та меблеві технології»; 15 лютого – ОНП «Менеджмент». Попереду протягом березня-квітня запланована подача відомостей ще 13 ОНП.
     Також, під час останньої зустрічі завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко наголосив на результатах проведеного анкетування серед аспірантів усіх років та форм навчання. Всі респонденти мали змогу надати відповіді та висловити свої побажання щодо менеджменту якості роботи науково-педагогічних працівників, наукових керівників, гарантів ОНП. Наразі, задля якісної підготовки здобувачів здійснюється анкетування гарантів ОНП докторів філософії та НПП, котрі здійснюють реалізацію освітньої складової відповідно навчального плану.

     Ознайомитись із результатами анкетувань можна на сторінці відділу аспірантури у вкладці АНКЕТУВАННЯ.

Надія Міняйло,
провідний фахівець відділу аспірантури

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook