ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

27 листопада 2017 року

     Голодомор – акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.
     У четверту суботу листопада в Україні на підставі Указів Президента № 1310/98 та № 431/2007 відзначається День пам’яті жертв Голодомору.
У ході заходів присвячених цій події, 27 листопада в Бережанському агротехнічному коледжі відбулася виховна година, щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років.
     Студенти груп ОФП-11М, К-11М, М-11М та викладачі переглянули документальний фільм про Голодомор за словами очевидців. У фільмі дуже детально і точно було розкрито всі сторони життя тогочасного українського суспільства.
     Жертв Голодомору вшанували хвилиною мочання. Також, була запалена свічка пам’яті всіх тих хто зі злої волі тодішньої влади помер від голоду.
Крім того, на дану виховну годину була запрошена працівник музею імені Богдана Лепкого, старший науковий співробітник – Питель Лідія Григорівна. Вона розповіла про події, які відбувалися на території українських сіл та міст під час Голодомору 1932 – 1933 років.
     Студенти уважно слухали Лідію Григорівну та дивилися фільм, адже ніхто не може бути байдужим до такої трагічної сторінки нашої з вами історії.

Викладач циклової комісії
гуманітарних дисциплін
Сметана І. Б.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook