Кращі обирають НУБіП: триває прийом документів на бакалаврат і в магістратуру

14 липня 2017 року

 14 липня. Триває вступна кампанія до вищих навчальних закладів України. За традицією ранок кореспондентів прес-служби університету починається з відвідування приймальної комісії і спілкування з абітурієнтами. Не виключенням став і сьогоднішній п’ятничний день. Молодь, яка приїхала з різних куточків нашої країни, разом з батьками, друзями гуртується в холі першого навчального корпусу – вчорашня злива внесла корективи в погоду і надворі вже досить прохолодно. Проте, засмучує їх не це. А некоректна робота електронної системи вступу. Тому й не давно, що серед наших співрозмовників-вступників багато таких, які закінчили школу, здали ЗНО й через неможливість подати документи в електронному вигляді приїхали до приймальної комісії за допомогою.

 
З такою ситуацією зіткнулася випускниця Гельмязівської школи, що на Черкащині, Оксана Мазніченко. Вона самотужки приїхала в НУБіП після ретельного ознайомлення з офіційним сайтом. Взагалі, мене приваблюють інженерні спеціальності, тож і обираю між агроінженерією та транспортними технологіями, говорить дівчина. А оскільки приїхала в Київ, то маю змогу відвідати факультет, аудиторії, гуртожиток, поспілкуватися з викладачами. А до приймальної комісії звернулася за допомогою в подачі документів, бо власноруч зробити це не виходить через проблеми з системою електронного вступу. 
 
 
Валерій Чорний, який закінчив Чуднівську гімназію Житомирської області, також зіткнувся з цією проблемою. Він хоче вступити до НУБіП на спеціальність «Комп’ютерна інженерія», бо вважає ІТ перспективними. Не зміг подати документи через свій електронний кабінет випускник Дубровицької загальноосвітньої школи №2 Сергій Рабошко, який вступає на спеціальність «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва». 
 
 
Поруч з ними бачимо випускника Уманського агротехнічного коледжу УНУС Владислава Козака, який навчався там на спеціальності «Обслуговування програмних систем і комплексів». Юнак вирішив продовжити навчання в столичному виші та вступає на спеціальність «Комп’ютерні науки». В Києві, каже Владислав, більші перспективи працевлаштування, а при НУБіП ще й є рада роботодавців, яка, маю надію, допоможе мені з першим місцем роботи або виробничої практики.
 
Зустріли ми сьогодні й свого колегу по цеху: донеччанин Ігор Сухов працював кореспондентом видання «Український бізнес». Він випускник Луганського технікуму транспортного будівництва й вирішив продовжити здобувати вищу освіту в НУБіП за спеціальністю «Будівництво». З навчальним закладом, ділиться він, визначився після розмови з товаришем Євгеном Нікітченком, який також вчиться в нашому університеті на факультеті землевпорядкування.
 
А от одногрупники-випускники Іллінецького державного аграрного коледжу Андрій Дорош, Микола Кучерявий і Андрій Фарисей вирішили й далі продовжити навчання разом. Документи подають на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології і в ННІ лісового та садово-паркового господарства.
 
 
 
 
Статний хлопець – Михайло Олійник – закінчив бакалаврат Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» за спеціальністю правознавство і наразі працює в Національному агентстві з питань запобігання корупції. Він вирішив вступити на спеціальність «Менеджмент організацій і адміністрування» на заочну форму навчання, аби удосконалити знання з управління. НУБіП, каже Михайло, мені порадили колеги з роботи, оскільки чимало з них закінчували цей університет.
 
 
 
Власниця диплома з відзнакою за спеціальністю правознавство Юлія Горова вирішила продовжити навчання в НУБіП. У перший день прийому документів, а для магістратури - це 12 липня, вона подала документи на право. Проте, Юлія хоче отримати додатково ще й педагогічний фах. Тому сьогодні принесла документи на спеціальність «Педагогіка вищої школи». Магістерський диплом дасть можливість викладати у вишах, говорить дівчина.
 
Колеги Юлії по юридичному факультету Олександр Литвиненко та Віктор Барановський, назважаючи на зміну систему вступу (цьогоріч на спеціальність «Правознавство» запроваджено вступ через ЗНО), впевнені в своїх силах і вступають на юридичний факультет НУБіП.
 
Розмовляв Денис Рудень,
фото Тараса Малаховського
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook