Готуємось збирати врожай: про результати профорієнтаційної роботи педагогів

17 червня 2017 року

«Як весняний день рік годує,
так профорієнтація нас рятує!»
(вислів Станіслава Ніколаєнка)

     На гуманітарно-педагогічному факультеті з’явилась ще одна нова спеціальність – «Професійна освіта» (спеціалізація «Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства»), гарантом якої є ректор НУБіП України, Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Унікальність цієї спеціальності полягає у тому, що наш випускник отримує одразу дві спеціальності: він буде фахівцем у галузі сільського господарства та зможе працювати на посаді викладача вищого аграрного навчального закладу.
     Крім того, спеціальність «Професійна освіта» визнана у державі як пріоритетна, тому підготовка фахівців здійснюється, в основному, за бюджетні кошти на денній і заочній формі навчання. Ще однією важливою перевагою пропонованої спеціальності є те, що на базі молодшого спеціаліста навчання відбувається за скороченим терміном (з третього курсу). Прийом здійснюється за результатами внутрішніх вступних випробувань (1-5 серпеня) без сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. 
     Отримавши радісну звітску про відкриття нової спеціальності, викладачі кафедри педагогіки взялися до роботи. 

     Кафедра педагогіки на ниві профорієнтаційної роботи працює широким фронтом. Усі науково-педагогічні працівники, разом із студентським агітбригадами, проводять заходи на базі загальноосвітніх шкіл, навчально-виховних комплексів, ліцеїв, гімназій, училищ, коледжів, університетів у різних куточках України, а саме: Данилівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (Василькіський район, Київська область), середня загальноосвітня школа № 36 імені С. П. Корольова м. Києва, Вишнівська ЗОШ I-III ступеня №1 (Волинська область), школи № 35, № 179, № 186, № 286 м. Києва, навчально-виховний комплекс № 4 (м. Хмельницький), Здорівський навчально-виховний комплекс, Державний навчальний заклад «Березанський професійний аграрний ліцей», ліцей №227 ім. М. М. Громова м. Києва, ліцей № 157 (м. Київ), гімназія № 179 (м. Київ), гімназія № 318 «Міленіум» (м. Київ), Дрогобицька гімназія імені Богдана Лепкого, Білоцерківське професійне техічне училище ім. П.Р. Поповича, Київський професійно-педагогічний коледж імені Антона Макаренка, Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого тощо.

     Профорієнтаційною роботою також були охоплені вищі аграрні навчальні заклади, зокрема Херсонський державний аграрний університет, Полтавська державна аграрна академія, Білоцерківський національний аграрний університет, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка

     Кафедра педагогіки взяла участь у міському профорієнтаційному заході закладів профтехосвіти м. Києва «Ярмарок професій».
     Цей список можна було б продовжувати і далі… А можна коротко сказати: на минулій вступній кампанії кафедра педагогіки набрала на навчання 96 студентів, 24 з яких на умовах договору.

     Нині профорієнтаційна робота кафедри, у якій задіяні як усі викладачі кафедри, так і студенти різних спеціальностей, починає приносити свої результати. Значна кількість учнів випускних класів та студентів аграрних коледжів зацікавилась перевагами пропонованої спеціальності. Сьогодні ми перейшли від масових та групових форм роботи з абітурієнтами (дні відкритих дверей, зустрічі, бесіди, спілкування у соцмережах, розповсюдження рекламних буклетів та відеоролика, робота агітбригад) до індивідуальних (спілкування з кожним абітурієнтом та його супровід) аж до моменту підписання наказу про зарахування.

     Шановні абітурієнти! За детальнішою інформацією звертайтеся за телефоном 527-83-55 або написавши листа на [email protected]

     Завітайте на кафедру педагогіки за адресою: м. Київ, вул. Героїв Оборони, 15, навчальний корпус № 3, кім. 111. Працюємо у робочі дні з 900 до 17:00.

Правила прийому в університет розміщено за посиланням https://nubip.edu.ua/entrant.

Бажаємо колективу нашого університету успіху у вступній кампанії 2017 року!

Маценко Л.М.,
доцент кафедри педагогіки 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook