Підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини - токсикологів

28 травня 2017 року

З 15 по 24 травня 2017 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, під керівництвом ННІ післядипломної освіти на базі факультету ветеринарної медицини та ДНДІ з лабораторної діагностикита ветеринарно-санітарної експертизи проходили курси підвищення кваліфікації «Завідувачі лабораторіями, зав. секторами, головні, провідні фахівці, лікарі ветеринарної медицини токсикологи та біохіміки з фізико-хімічних та біохімічних досліджень».

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:

Завдання та перспективи удосконалення хіміко-токсикологічних досліджень. Нові методи визначення залишкової кількості токсикантів. Загальні принципи хіміко-токсикологічного аналізу.

Вимоги до визначення забруднювачів в продукції тваринного та рослинного походження при внутрішньодержавному виробництві, імпорті та експорті. Вимоги стандартів ISO/IEC 17025 до лабораторій, які проводять дослідження. Вимоги постанови ЕС 657/2002 року щодо правильності проведення вимірювань.
Гармонізація системи хіміко-токсикологічних та моніторингових досліджень до європейських вимог.

Методи визначення сечовини, нітратів, нітритів, кислотного та перекисного числа жиру, кухонної солі, активності уреази в біоматеріалі та кормах.
Методи визначення вологи, жиру, білку, хлористого натрію, нітриту натрію та фосфору в ковбасних виробах. Дослідження води у відповідності до рішення ЄС 98/83. Верифікація та оцінка придатності методів, інтерпретація та оформлення результатів у відповідності до ЄС вимог. Невизначенність вимірювань методів визначення фізико-хімічних показників. Принципи та розрахунки. Інтерпретація результатів та оформлення відповідно до ЄС вимог
Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.
Музейна справа у ветеринарній медицині.
АПК: перспективи розвитку в сучасних умовах.

Клітинні технології у ветеринарній медицині.
Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини. Віддалені ефекти від дії мікотоксинів.


В період перебування слухачів на кафедрі фармакології та токсикології НУБіП України проводилась профорієнтаційна робота - ознайомлення з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України та умовами вступу на спеціальність «Ветеринарна медицина» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» у 2017 році.

 

 

Бойко Г.В.

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook