Магістр агробіологічного факультету Микола Дорофєєв – переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції».

11 квітня 2017 року

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1266 від 20.10.2016 р. у Харківському державному університеті харчування та торгівлі 6 квітня 2017 р. проведено Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук з напряму «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції». У першому турі прийняли участь 96 наукових робіт з різних вищих навчальних закладів України. За результатами їх рецензування науковцями було відібрано кращі роботи, які рекомендовано до участі у заключному етапі конкурсу. Програмою ІІ туру конкурсу передбачався захист наукових робіт у формі презентації доповідей, а також відповідей на поставлені запитання авторитетного журі та присутніх.

Приємно відмітити, що до заключного етапу Всеукраїнського конкурсу була відібрана наукова робота студента агробіологічного факультету нашого університету, дипломника кафедри технології зберігання переробки і стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика та члена гуртка «Технолог», яка була високо оцінена галузевою конкурсною комісією.

Студент другого курсу магістратури агробіологічного факультету Микола Дорофєєв за перемогу у ІІ турі конкурсу був відзначений дипломом третього ступеня за наукову роботу «Вплив елементів технологій післязбиральної доробки на якість і екологічну безпечність зерна кукурудзи» (наукові керівники – доценти кафедри технології зберігання переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика Надія Ящук та Володимир Насіковський).

 

Микола Дорофєєв гідно представив свою наукову роботу, вірно та влучно відповідав на поставлені запитання авторитетного журі і присутніх. Автором запропоновано кращі технології післязбиральної доробки зерна кукурудзи залежно від цільового призначення. Було встановлено, що якість та безпечність зерна кукурудзи значною мірою залежить від гібриду, технологій і строку збирання та технологій післязбиральної доробки. Дані висновки та пропозиції були озвученні магістром під час доповіді. Наукова робота викликала зацікавленість присутніх науковців та була визначена, як актуальна і перспективна.

 

За період перебування у Харківському державному університеті харчування та торгівлі магістр ознайомився з його матеріально-навчальною базою та напрямами науково-дослідної роботи, познайомився зі студентами інших ВНЗ та навіть встиг з ними потоваришувати.

Щиро вітаємо нашого переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції» Миколу Дорофєєва, а також його наукових керівників – доцентів кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва Надію Ящук та Володимира Насіковського

 

Григорій Подпрятов,професор

 завідувач кафедри технології зберігання,

переробки та стандартизації продукції

рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)