На юридичному факультет пройшов тематичний захід "Козацькому роду - нема переводу"

16 березня 2017 року

     14 березня на юридичному факультеті доцентом кафедри теорії та історії держави і права Протосавіцькою Л.С. було проведено тематичний захід присвячений історії держави і права гетьманської держави та війська запорізького під назвою «Козацькому роду нема переводу». В заході взяли участь студенти 1 курсу юридичного факультету.


     Студенти зробили невеличкі доповіді, підготували ессе, створили презентації на козацьку тематику. Їхні наукові розвідки дозволили охарактеризувати історичні події та факти з позиції юриста.

     Так було представлено доповідь про особливості створення Запорізької Січі, показано презентації про права та привілеїв реєстрового козацтва, охарактеризовано особливе становище різного роду козацьких прошарків, де особливо зверталася увага на козаків-характерників.


     В ході зустрічі було з’ясовано вектори міжнародної політики Б.Хмельницького та наслідки заключних ним договорів, висвітлено державницьку політику І. Мазепи та П.Орлика.


     Особливе зацікавлення у аудиторії викликали презентовані доповіді, що стосувалися звичаєвого права на Запоріжжі та особливостей кримінального покарання за ті чи інші вили злочинів в козацькому середовищі.


     Заключна презентація була присвячена причинам та наслідкам зруйнування Запорізької Січі.

     Загалом проведений захід ніс в собі патріотичне, виховне та наукове забарвлення. Він виявився досить цікавим, оскільки дав можливість студентам відчути себе справжніми науковцями, дозволив їм апробувати свій потенціал, подолати страх перед широкою аудиторією та донести свою думку.

Людмила Степанівна Протосавіцька,

доцент кафедри теорії та історії

держави і права НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook