Анна Сальнікова: «Головним для молодих вчених вважаю тверезу цілеспрямованість, здатність до аналізу, саморозвиток та самовдосконалення»

29 січня 2017 року

     Ми продовжуємо цикл інтерв’ю з молодими вченими нашого університету. Сьогодні наша співрозмовниця старший викладач кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності, кандидат сільськогосподарських наук Анна Сальнікова.

 

  • Наскільки я знаю, ти навчалася у Рівному. То чому для здобуття наукового ступеня обрала саме НУБіП?
  • Так. Я дійсно навчалася у Рівному – закінчила Національний університет водного господарства та природокористування за спеціальністю «Екологія». А про те, що займатимусь науковою та викладацькою діяльністю мріяла з дитинства. І вже обираючи виш для навчання в аспірантурі, дізналась про флагман української освіти та науки – Національний університет біоресурсів і природокористування України, який дає гарні можливості для реалізації свого потенціалу. Тож тут і здобула науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук, обравши темою свого дисертаційного дослідження: «Науково-організаційні засади органічного виробництва продукції рослинництва».

 

  • Які твої наукові інтереси?
  • Мої наукові інтереси сформувались завдяки моєму науковому керівнику – професору Наталії Макаренко. Саме вона відкрила мені цікавий світ науки і досліджень. Моя робота спрямована на розвиток можливостей впровадження органічного агровиробництва в Україні, зокрема науково-організаційних засад органічного виробництва сільськогосподарської продукції. Вважаю цю тематику дуже актуальною і перспективною, адже зараз у всьому світі дуже зріспопит на органічну продукцію. І Україна з її аграрним потенціалом має великі можливості для завоювання цього ринку.

 

  • Чим сьогодні живуть молоді науковці НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування і які бачиш перспективи їхньої діяльності?
  • Молоді науковці нашого науково-дослідного інституту зосереджені на досягненні конкретних наукових цілей, які вони собі поставили, та, звісно, викладанні. Всі вони проводять польові та лабораторні дослідження за темами свої дисертаційних робіт у межах державних, госпдоговірних та ініціативних тематик.

     Що ж до перспектив, то тут вважаю кожен повинен їх бачити сам. А завдання керівників, завідувачів кафедр та деканів факультетів – підтримувати цюініціативу і стимулювати до розвитку.

 

  • Які плани на майбутнє?
  • Продовжувати наукову і педагогічну діяльність, босаме викладання та щоденне спілкування зі студентамидуже стимулює до самовдосконалення та самонавчання.

 

  • Які твої інтереси поза наукою?
  • Коли є вільний час, люблю провести його за читанням цікавої книги. А ще, за найменшої можливості – подорожувати і бачити щось нове.

 

  • Що б ти побажала своїм колегам?
  • Головним для молодих вчених вважаю тверезу цілеспрямованість, здатність до аналізу, саморозвиток та самовдосконалення. Виховуючи у собі позитивні риси, ми даємо хороший приклад для студентів, які є майбутнім нашої країни.

Розмовляла Ірина Білоус 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook