Ректорат. Посилюємо виконавську дисципліну

31 жовтня 2016 року

     31 жовтня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Минулого тижня відбулося розширене засідання вченої ради, де про діяльність підрозділів доповідали ННІ лісового та садово-паркового господарства та Немішаєвський агротехнічний коледж. Хоч звіти й були затверджені, проте деякі питання залишилися без відповіді. Турбує стан виконавської дисципліни і нерівномірна ефективність роботи кафедр: одні працюють на совість, а інші пливуть за течією. З метою активізації цієї діяльності буде посилений контроль за виконанням доручень ректора, рішень ректорату та вченої ради, а на початку наступного року пройдуть співбесіди з керівниками усіх структурних підрозділів університету: навчально-дослідних господарств, відокремлених підрозділів, факультетів та ННІ.

    Із запланованого на цьому тижні – сьогодні зустріч новообраних керівників студентських рад та організацій з керівництвом університету, 2 листопада нарада з академіками та член-кореспондентами державних академій наук, а 3 листопада відзначатимемо 70-річчя Мукачівського аграрного коледжу

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на особливостях положення про захисти бакалаврських робіт, затвердженому вченою радою. Зокрема, документом закріплена відповідальність за академічний плагіат та уточнені терміни виконання дипломного проекту. Що ж до концепції виховної роботи, розглянутої ректоратом, то Сергій Кваша запропонував не обмежувати виховну роботу лише студентством. Центр виховної роботи та соціального розвитку розпочав підготовку до відзначення Дня студента.

     Учений секретар Оксана Барановська зазначила, що на наступному засіданні вченої ради розглядатиметься план виконання програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020» на 2017 рік. У зв’язку з цим протягом двох тижнів керівники структурних підрозділів мають надати свої пропозиції.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про підсумки шостого форуму Асоціації природничих університетів Європи, який був присвячений підготовці фахівців для глобальної економіки.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про усунення аварійних ситуацій на тепломережах, які трапилися минулого тижня. На разі проводиться аналіз показників діяльності автоматизованих теплопунктів, які цьогоріч були встановлені в навчальних корпусах.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про підсумки засідання наукової ради Міністерства освіти і науки України. В наступному році сподіваємося на збільшення фінансування наукових проектів до 10 мільйонів гривень. Що ж до роботи секції сільськогосподарських наук, то її члени сприйняли пропозицію університету про врахування на перехідний період публікацій у п’яти вітчизняних виданнях (на ряду з тими, які входять до бази SCOPUS). До цього кола увійшли й два наших видання – науковий вісник та журнал «Біоресурси та природокористування».
     Також Ігор Ібатуллін повідомив, що протягом тижня на кафедри буде передана інформація, що стосується рейтингу оцінки діяльності науково-педагогічних працівників.

    

     Підбиваючи підсумки ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Вадиму Ткачуку – розглянути можливості для преміювання студентів і працівників відповідно до свят Дня студента та Дня працівника сільського господарства. Валерію Іщенку – вести постійний моніторинг використання енергоресурсів, завершити реалізацію плану озеленення на 2016 рік. Сергію Кваші – перевірити якість проведення лабораторних занять на механіко-технологічному факультеті

    Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook