Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні: нові виклики та завдання

29 червня 2016 року

     23 червня 2016 року на базі факультету інформаційних технологій пройшла IV міжнародна науково-практична конференція "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні". У її роботі взяли участь понад 120 учасників, які представляли організації з України, Польщі, Словаччини, Італії, США, Казахстану.

     Учасників зібрання вітали проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який відзначив виняткову важливість ІТ для сучасного світу і України та необхідність бути включеними у процес новітніх технологій, які завтра вийдуть на ринок, директор НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко та декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова.

     Цього року конференція проходила в оновленому форматі: у першій частині відбувалися три дискусійні панелі за ключовими напрямами, участь у яких могли взяти всі бажаючі. Крім того, контент конференції було представлено у твердому (паперовому) форматі та у вигляді індексованого сайту, створеного на платформі Open Conference Systems (http://econference.nubip.edu.ua/index.php/grpi/).

    

     Перша дискусійна панель "Технології поширення знань та електронного дорадництва" (модератор – к.е.н. Швиденко М.З.) викликала палкі дискусії з приводу перспектив розвитку дорадництва в Україні, ролі державних інституцій, приватної ініціативи та природничих університетів. 
     Другу – "Технології BIG DATA для задач природокористування" (модератори – к.т.н. Голуб Б.Л., Ясенова І.С.) – присвятили перспективним технологіям обробки великих масивів даних. Тут обговорювали досить широкий спектр питань: від концептуальних проблем та математичного апарату, обробки геопросторових масивів даних до прикладних аспектів і досвіду великих компаній (Microsoft, Cisco) щодо впровадження технологій Big Data.
     Третя – "Інформаційне поле ефективних змін оподаткування аграрного сектору" (модератор – д.е.н. Скрипник А.В.) – охоплювала проблеми реформи і оподаткування аграрного сектору, зв'язок з ризиками і можливостями місцевих бюджетів, соціальні аспекти, досвід інших країн.

     

     Друга частина конференції була присвячена роботі в секціях, де детальніше обговорювалися проблеми, вже висвітлені на дискусійних панелях, а також демонструвалися результати досліджень і розробок за відповідними напрямами. Зокрема, моделі, методи та інформаційні технології в економіці (керівник – д.е.н. Скрипник А.В.), комп’ютерні системи і мережі (керівник – д.т.н. Васюхін М.І.), технології обробки даних та розробки програмних систем (керівник – к.т.н. Голуб Б.Л.), автоматизовані системи в техніці, енергетиці, виробництві (керівник – д.т.н. Лисенко В.П.), інформаційно-комунікаційні технології в поширенні знань (керівник – к.е.н. Швиденко М.З.).

     

     

     Цьогорічна конференція продемонструвала наростаючу затребуваність інформаційних технологій при розв'язанні проблем суспільного значення не лише на регіональному, а й на глобальному рівнях. Потреба в найновіших розробках зумовлює підвищення вимог до ІТ-спеціалістів, що, в свою чергу, ставить нові виклики перед університетами та ІТ-факультетами.

Олексій Ткаченко,
заступник декана факультету
інформаційних технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook