Практика студентів агробіологічного факультету: no till чи традиційний обробіток грунту?

13 квітня 2016 року

     Другий тиждень на базі Агрономічної дослідної станції триває навчально-ознайомча агрономічна практика студентів агробіологічного факультету.
     На дослідному полі кафедри землеробства і гербології вони знайомились із технологіями сівби ранніх зернових культур за різних систем землеробства – як традиційною, що базується на полицевому обробітку (оранці), так і новітньою, яка лише набуває поширення серед землеробів і отримала назву no-till (тобто взагалі без обробітку). Про переваги і недоліки цих технологій їм розповів завідувач кафедри землеробства і гербології Семен Танчик, професор кафедри ґрунтознавства і охорони ґрунтів Віктор Забалуєв показав, як змінились властивості ґрунту за тривалого використання різних технологій вирощування сільськогосподарських культур.

     А завідувач навчально-науково-виробничої лабораторії землеробства О.О. Мороз показав, як налаштовують сіялку прямої сівби Грін плей, що здатна заробляти насіння в необроблений ґрунт з поверхневим шаром рослинних решток.

 

     Студенти вже навчились встановлювати задану норму висіву ячменю ярого і глибину заробки насіння. Наступне за планом – ознайомлення з сівбою цукрового буряку.

М. Іванюк,
заступник декана агробіологічного факультету
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook