Інтелектуальні хімічні баталії у НУБіП

4 квітня 2016 року

    30 березня 2016 року відбувся загальноуніверситетський інтелектуальний конкурс «Хімічний брейн-ринг», організований співробітниками кафедри загальної хімії. Ця подія стала справжнім святом для викладачів і студентської молоді.

     

     В турнірі 10 команд у складі 6 осіб у запеклій боротьбі прагнули довести, яка з них є найсильнішою. Найактивнішими в заході були студенти факультетів тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, ННІ лісового та садово-паркового господарства. Учасники команд продемонстрували кмітливість, загальну ерудицію та винахідливість. Гра проходила надзвичайно активно, гравці намагалися якомога швидше знайти правильні відповіді на непрості, і водночас каверзні запитання, підготовлені викладачами кафедри загальної хімії.

     У результаті запеклих хімічних баталій призерами інтелектуального конкурсу стали:

  • команда «Лісоруби» – першокурсників групи ЛГ-1 ННІ лісового та садово-паркового господарства посіла ІІІ місце;

  • команда «Заїнька», яка представляла першокурсників факультету тваринництва та водних біоресурсів напряму підготовки «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва»отримала ІІ місце в турнірі;

  • команда «Копійка», яка представляла групу ЛГ-2 ННІ лісового та садово-паркового господарства, стала переможницею в конкурсі і заслужено здобула найвищу нагороду – І місце.


     Найкращим гравцем конкурсу одноголосно було визнано першокурсника ННІ лісового та садово-паркового господарства Кривенка Дмитра, який вразив високоповажних членів журівинахідливістю, ерудицією та нестандартним підходом до вирішення завдань.

     

     Але в цьому інтелектуальному конкурсі переможених не було, бо перемогли знання, інтелект, дружба, а це означає, що перемогли всі. А насамкінець хотілось б навести слова французького вченого Марселена Бертло: «Хімія створила свій предмет. Ця творча здібність, що подібна до мистецтва, докорінно відрізняє хімію від інших природничих і гуманітарних наук».

Кравченко О.О.,
асистент кафедри загальної хімії
Жила Р.С.,
старший викладач кафедри загальної хімії
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook