Міжнародна співпраця з університетами

 Міжнародна співпраця з Латвійським сільськогосподарським університетом

У рамках святкування 121-ої річниці НУБіП України на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК завітала делегація  з Латвійського сільськогосподарського університету, зокрема декан факультету харчових технологій Мартін Сабовіч.

Гостя гостинно зустріла декан факультету професор Лариса Баль-Прилипко, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професор Юрій Сухенко та його заступник доцент Володимир Василів, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції професор Владислав Сухенко, генеральний директор асоціації виробників дитячого харчування Тамара Нагайцева, відповідальна за міжнародну співпрацю факультету, старший викладач Олена Очколяс та інші представники кафедр.

В ході розмови декан розповіла про історію НУБіП України, основні досягнення в науковій та виробничій діяльності, про рейтинг університету серед ЗВО в Україні та світі, про членство в міжнародних організаціях та ін.

Також, професор Лариса Баль-Прилипко розповіла про розвиток факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, раду роботодавців, кількість виданих підручників, посібників та монографій за фахом. Мартін Сабовіч цікавився, як студенти факультету навчаються за програмою обміну ERASMUS+ та протягом всього року їм вдається проходити практику на передових підприємствах України, Німеччини, Франції, Італії та ін. Було приємно, що наш гість згадав і студента магістратури нашого факультету, який за програмою ERASMUS+ нещодавно перебував у Латвійському сільськогосподарському університеті.

Декан факультету показала гостю лабораторії, оснащені сучасним обладнанням у яких відбувається практична підготовка фахівців – інженерів, інспекторів у галузі харчових технологій та безпечності харчової продукції.

 

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ПЕНСИЛЬВАНІЇ (США) ТА ОБГОВОРЕННЯ ПОДАЛЬШОЇ СПІВПРАЦІ

17 травня 2017 року факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів та природокористування України відвідала делегація з Університету штату Пенсильванія / Коледж сільськогосподарських наук на чолі з професорами наук про харчові продукти, департаменту науки про харчові продукти Кетрін КаттерРамасвами Анантесваран та консультантом міжнародних програм від «Фонду Нового Століття Воскобійників» Юрієм Бігуном.

  

Метою візиту іноземних гостів стало обговорення осінніх місячних курсів з якості  та безпеки харчових продуктів які пройдуть на базі нашого університету.

Даний курс складатиметься з трьох блоків:

·           Безпека харчових продуктів.

·           Харчова промисловість і технології.

·           Об’єднаний блок (Безпека харчових продуктів та Харчова промисловість і технології). 

Декан факультету Лариса Баль-Прилипко разом із завідуючими кафедр гостинно зустріла гостей. В ході розмови декан ознайомила із структурою факультету, розповіла про основні досягнення за останні роки та перспективи подальшого розвитку. Американські вчені анонсували зміст курсу лекцій, прочитаних у Вірменському університеті.

Професор Юрій Сухенко запропонував, з урахуванням рівня підготовленості студентів факультету, доповнити представлений курс циклом лекцій про залежність безпечності харчових продуктів від процесів їх переробки та вплив конструктивних особливостей обладнання на кінцеву якість.

Учасники круглого столу домовились про узгодження змісту циклу лекцій, запланованих в межах семінару з якості та безпеки харчових продуктів. Після круглого столу гості відвідали лабораторії та ознайомилися з матеріально-технічною базою факультету.

 

В РАМКАХ КУРСУ «FOOD SAFETY SHORT COURSE» ГОСТІ З США ВІДВІДАЛИ ФАКУЛЬТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

В рамках співпраці  НУБіП України та Пенсильванським державним університетом (США) продовжив свою роботу  семінар-тренінг «Food Safety short course», в якому передбачено вивчення теоретичних та практичних основ безпечності харчових продуктів. У рамках перебування делегації відбулася зустріч з колегами на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Декан факультету Лариса Баль-Прилипко ознайомила з особливостями роботи  та підготовки фахівців у сфері харчових технологій НУБіП України.

Колеги з штату Пенсильванія відвідали лабораторії, оснащені сучасним обладнанням у яких відбувається практична підготовка фахівців – інженерів, інспекторів у галузі харчових технологій.

Приємно здивував факультет своїх гостей пропозицією щодо дегустації продукції ТМ «Zinka» - фермерскі продукти з козиного молока, які вироблено з козиного молока, отриманого від французьких племінних кіз порід зааненська та альпіна. Процес виробництва забезпечує якість та безпечність продукції і сприяє максимальному збереженню природної користі козиного молока.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook