Відбулася відкрита лекція доцента кафедри овочівництва і закритого грунту Віри Кутовенко
Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій в осінньому семестрі 2024-2025 навчального року 21 жовтня на 2 парі в режимі онлайн відбулася відкрита лекція з дисципліни «Овочівництво» для студентів III курсу агробіологічного факультету спеціальності 201 «Агрономія».
Лектор, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту, Віра Кутовенко розкрила тему «Технологія вирощування моркви столової». Під час лекції студенти ознайомились з сучасним станом і перспективами вирощування моркви столової в Україні та світі, значенням, харчовою цінністю та її лікарськими властивостями. Було відмічено здатність коренеплодів моркви столової добре зберігатися впродовж року та використовувати в кулінарії, медицині, консервній промисловості.
На лекції було детально розглянуто загальні принципи та особливості технології вирощування і збирання моркви столової, а саме вибір ґрунтів і місце в сівозміні, підготовка ґрунту й удобрення, строки та способи сівби насіння, догляд за рослинами, збирання врожаю і закладання на зберігання. Студенти змогли переконатись у важливості застосування елементів технології вирощування від яких залежить товарна врожайність коренеплодів, їхні якісні та смакові показники.
Лекція добре структурована, виклад матеріалу логічний та послідовний. Повністю розкрито зміст кожного питання, а мультимедійна презентація та відео матеріали покращили зрозумілість та повноту викладення матеріалу, що викликало зацікавленість студентів до актуальних питань щодо виробництва моркви столової.
За результатами прочитаної лекції викладачі та студенти отримали анкети щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття. Із отриманих даних можна зазначити, що лекція була проведена на високому рівні, про що свідчать результати анкетування.
Іванна Гаврись,
доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту