Ткаченко Л.В.


 Електронна пошта: [email protected]

Загальний трудовий стаж: 41 рік
Науково-педагогічний стаж: 36 років
Освіта: Київський інститут харчової промисловості (1977-1982 рр.),
спеціальність – інженер-технолог Науковий ступінь: кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.05 -Технологія продуктів бродіння, тема дисертації «Розробка технології спиртового зброджування мелясного сусла з біологічним підкисленням», 2000 рік. Вчене звання: старший науковий співробітник, спеціальність 05.18.05 - Технологія продуктів бродіння, 2005 рік. Науково- педагогічна діяльність: 1982-2011 рр. інженер, молодший наук. співробітник, наук. співробітник, старший наук. співробітник, зав лабораторією, завідувачка відділом технології продуктів бродіння і мікробного синтезу Українського науково-дослідного інституту спирту та біотехнології продовольчих продуктів. 2007-2016 рр. – доцент кафедри ІПДО НУХТ. 2011-2020 рр. – доцент кафедри технології та організації ресторанного господарства   Київського національного торговельно-економічного університету. З 01.03.2023 р. – доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України Викладає дисципліни:(2022/2023 н.р.):
Технологія напоїв(ОС «бакалавр») Кондитерське і пекарське мистецтво (ОС «бакалавр») Етнічні кухні (ОС «бакалавр») Барна справа і організація роботи сомельє (ОС «бакалавр»)   Наукова та навчально-методична робота: Автор та співавтор 185 наукових та навчально-методичних праць, з них 24 науково-методичних  публікацій в т.ч. 86  наукових статей; 12 патентів, 9 - ДСТУ, 4- СОУ, 3- Технічних регламента, 1 монографія. Нагороди та відзнаки: -”Знак пошани” Мінагрополітики України , посвідчення №8170 від 1.10.2009 р. - Почесні грамоти Підвищення кваліфікації: Інститут біології та охорони навколишнього середовища Поморської Академії в м. Слубск, Польша, 8-12 січня 2020 р. (сертифікат) 18-22.05.2019р. науково-практичні тренінги «Створення інтерактивних презентацій засобами хмарних сервісів (Prezi)»(6 год.) “Інформаційні технології у навчальному процесі: якісна освіта» ( 6 год.)( сертифікати). •   курс навчальних вебінарів «Початок та практика роботи у Microsoft Teams», з 21 травня по 4 червня 2020 р. в рамках спільної з компанією Microsoft програми щодо знайомства з можливостями хмарних сервісів для організації дистанційного навчання. «Удосконалена професійна компетентність» (обсяг 18 годин).   Сертифікат від 6.20.2020 р. Підвищення кваліфікації за програмою «Домедична допомога у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану та експертів- дорадників», 10.04-14.04 2023, 30 год., м. Київ, НУБіП України, Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС00493706/004312-23); Підвищення кваліфікації «Охорона праці у закладах вищої освіти», з 02.05.2023 р. по 9.05.2023 р.,   Свідоцтво про підвищення кваліфікації  Участь у Всеукраїнському науковому семінарі «Система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР) у закладах ресторанного господарства» 20-23 червня 2023 р. ( 0.5 кредитів ЕСТS)( Сертифікат). Години консультацій:
За умов аудиторного навчання:

середа 10.00-11.00, 15.30-16.30
четвер 11.40-15-00
За умов дистанційного навчання:
понеділок – п’ятниця: 16.00-18.00