Нарада з деканами факультетів та директорами ННІ: завершення навчального року та підготовка до вступної кампанії

19 червня 2024 року
 19 червня 2024 року відбулася нарада з деканами факультетів та директорами ННІ, присвячена поточним питанням життєдіяльності університету.

 У вступному слові ректор Вадим Ткачук відзначив, що укладений контракт між керівником НУБіП та Міністерством освіти і науки України передбачає виконання 16 чітких критеріїв розвитку на наступні п’ять років. Всі вони гармонізовані з програмою розвитку університету, передвиборчою програмою. Нагальними з них є проведення профорієнтаційної роботи, вступної кампанії та підготовки до нового навчального року в умовах війни. До речі, університет піднявся у рейтингу «ТОП-200 Україна» і посів сьому сходинку – є резерв, який потрібно використати.

 

 Президент Станіслав Ніколаєнко звернувся до деканів факультетів та директорів ННІ з проханням мобілізації, перш за все, на профорієнтаційній ниві, оскільки ситуація є загрозливою. Ряд не визначеностей несе в собі прийнятий Верховною Радою законопроєкт 9600.

 Про завершення навчального року та підготовку до нового доповіла проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха. Вона представила графік вручення дипломів, участь в яких візьмуть представники ректорату. Наразі тривають практики. До 16 серпня мають бути видані перевідні накази для студентів денної форми навчання, до 31 серпня – заочної форми. Для 49 сертифікатів про акредитацію на рік подовжено термін дії. Підготовлено заявку на акредитацію 28 магістерських програм. Завершилася перевірка оновлення силабусів та робочих програм, яка засвідчила в цілому добре проведену роботу, але частина кафедр має завершити цей процес до кінця тижня. Оксана Тонха презентувала проєкт графіку освітнього процесу на наступний навчальний рік, який буде винесений на розгляд вченої ради 26 червня. Він передбачає початок І семестру 19 серпня: для студентів 1-3 курсів та другого року магістратури в очному форматі, для решти – в дистанційному. Планується навчання по суботах: дві через одну. На випадок непередбачених техногенних негараздів передбачене розміщення деканатів та директоратів в навчальному корпусі № 3.

 Начальник навчального відділу Ярослав Рудик презентував результати літньої екзаменаційної сесії. Середній бал бакалаврів в середньому по університету дещо підвищився. Понад 60 студентів, станом на сьогоднішній день, відраховані через академічну неуспішність. Відповідно дещо знизився середній бал магістрів, а відрахованих менше п’яти. Завданням є оперативна ліквідація академічної заборгованості, поновлення студентів, активізація профорієнтаційної роботи і додатково поінформувати випускників бакалаврату про складання ЄВІ та ЄФВВ.

 Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко проінформували про можливі зміни у зв’язку з запровадженням норм законопроекту 9600.

 Підбиваючи підсумки, ректор Вадим Ткачук озвучив ряд спільних доручень. Перше, максимальна активізація профорієнтаційної роботи. Друге, ліквідація академічної заборгованості студентів. Третє, термінове, протягом тижня, оновлення силабусів та робочих програм, розміщення їх на сторінках кафедр. Четверте, перегляд та внесення пропозицій з поглиблення та збільшення частки практичної підготовки студентів. П’яте, підготовка аудиторного, лабораторного фонду, кабінетів, приміщень, місць загального користування в корпусах до нового навчального року. Шосте, жорстка економія електроенергії, напрацювання пропозицій зі зменшення споживання електрики. Сьоме, практичне відпрацювання дій на випадок блекауту, інших техногенних небезпек. Восьме, контроль сплати за навчання та проживання в гуртожитках. Дев’яте, завершення ремонтів кімнат в гуртожитках, які виділені для поселення студентів нового набору. Десяте, через негоду протягом тижня господарські служби повинні зробити ревізію покрівель та за потреби провести ремонт. Одинадцяте, взяти під особистий контроль оновлення та створення лабораторій, відкриття яких заплановане до Дня знань. Дванадцяте, скористатися можливістю до початку вступної кампанії відбути відпустки. Тринадцяте, але надважливе – виконавська, трудова дисципліна. Чотирнадцяте, нульова толерантність до проявів нестатутних відносин. І на останок. Наразі формуються дві робочі групи, до складу яких увійдуть експерти, фахівці своєї справи. Завдання першої – оновити, осучаснити, за потреби привести у відповідність до діючого законодавства рейтингову систему. Другої – дослідити та внести пропозиції щодо запровадження автоматизованої системи управління університетом, яка поєднає в собі електронний документообіг, взаємодію відділу кадрів, бухгалтерії, дирекцій та деканатів тощо.

 На нараді розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook