Підбито підсумки педагогічної практики

25 березня 2015 року

     Кожному студенту цікаво випробувати себе у майбутній професії, перевірити набуті знання і вміння, переконатись у правильності обраного шляху. Тому кафедра іноземної філології і перекладу з особливою зацікавленістю чекала завершення педагогічної практики студентів 4 курсу напряму підготовки 6.020303 «Філологія». За її результатами було проведено конференцію, на якій студенти мали змогу поділитися своїми враженнями щодо проходження практики, своїм першим педагогічним досвітом та висловити пропозиції щодо покращення організації практики в майбутньому.

     Виробнича педагогічна практика студентів 4 курсу гуманітарно-педагогічного факультету напряму підготовки «Філологія» проходила з 16 лютого до 6 березня 2015 року. Базами практики були гімназія № 179 (керівник: проф. Амеліна С.М.), спеціалізована школа I-III ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 15 міста Києва (керівник доцент Козуб Л.С.), школа І-ІІІ ступенів №36 ім. С.П. Корольова міста Києва (керівник асистент Монашненко А.М.), а також школи, в яких студенти проходили практику за місцем їхнього проживання (керівники доцент Козуб Л.С., асистент Монашненко А.М.).

     Адміністрація навчальних закладів – баз практики – відзначила, що відкриті уроки студентів показали: вони успішно оволоділи методикою викладання англійської та німецької мов. Під час практики студенти продемонстрували хороші знання іноземної, проявили себе як знаючі і творчі вчителі, проводили цікаві уроки, достатньо часу приділяли позакласній і виховній роботі, намагалися знайти індивідуальний підхід до кожного учня. На уроках був високий рівень дисципліни, студенти заохочували учнів до дискусії на різні теми, тим самим розвиваючи їх монологічне і діалогічне мовлення. Проведені студентами уроки відповідали всім вимогам, що висуває сучасна методика, а саме комплексність уроку, структурна цілісність і змістовність.

     

     Водночас найкращим результатом практики стали враження студентів, набуття ними впевненості у власних знаннях і потенціалі, збагачення першим досвідом професійної діяльності.

Любов Козуб,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook