Ярмарок вакансій на гуманітарно-педагогічному факультеті

26 жовтня 2023 року

У тому, що стосується майбутнього,
я повторюю одне: за що б ви не взялися,
головне - будьте віддані своїй справі до кінця.

Роберт Де Ніро


Профорієнтаційна робота кожної кафедри нашого університету – це не тільки залучення потенційних вступників на навчання, але й проведення заходів, що сприятимуть успішному працевлаштуванню випускників. Саме таким заходом на гуманітарно-педагогічному факультеті став Ярмарок вакансій, ороганізований кожною випусковою кафедрою.

«Найкращу характеристику спеціальності на такому заході можуть дати її випускники», – вирішили НПП кафедри педагогіки, тому запросили на зустріч із старшокурсниками заступника директора з персоналу регіону «Центр» МТЦ «Сільпо» м. Києва Юлію Євтушенко та керівника департаменту товарів для населення компанії БТУ-ЦЕНТР Романа Бабковича.
Першою з гостей слово мала Юлія Євтушенко, яка є не тільки випускницею кафедри педагогіки, але і представляє когорту успішних бізнес-леді України, власним прикладом демонструючи можливості кар’єрного зростання. Юлія наголосила на тому, що грунтовні знання, які дає кафедра педагогіки ( основи бізнес-коучингу, HR-менеджменту, педагогіки та психології, правила ділового спілкування та інші), є невід'ємною частиною конкурентоспроможності фахівця, окреслила індивідуальну траєкторію особистісного і професійного зростання для молоді, можливості якого створює саме її компанія, ознайомила присутніх із перевагами та особливостями працевлаштування випускників спеціальностей кафедри педагогіки та навіть здобувачів освіти програмою стажування «Створи себе сам».

Роман Бабкович є не тільки успішним керівником відомої компанії БТУ-ЦЕНТР - українського виробника мікробних і ферментних препаратів для сільського господарства. Він бере участь в обговоренні навчальних планів і програм, проводить лекції та семінарські заняття з вибіркового освітнього компоненту «Стартап у освіті та АПК», слухачами якого виявили бажання стати більше 40 здобувачів освіти ОПП «Професійна освіта». Стейкхолдер ознайомив присутніх із перевагами та можливостями працевлаштування у компанії, яку він представляє.

Кафедра журналістики та мовної комунікації у цей день провела зустріч студентів-журналістів із фахівцями Київського міського центру зайнятості Оксаною Шубіною та Тамарою Назарок. Головною темою зустрічі стала інформаційна гігієна під час війни. Студенти ознайомилися, з ризиками, на які вони можуть натрапити під час працевлаштування, зрозуміли, як розрізняти достовірну інформацію та фейки та ін. Оксана Шубіна поінформувала студентів про Академію української преси, про інформаційні портали, які будуть корисними для майбутніх журналістів.
Студенти дізналися про роботу центру і його послуги, пройшли тестування на визначення своїх здібностей і отримали фаховий коментар за результатами відповідей. Гості відповідали на питання студентів, консультували їх з тих чи тих питань. щодо пошуку роботи.

Випускники спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» мають широкий спектр можливостей для подальшого працевлаштування. Про деякі сфери, де вони могли б себе реалізувати, їм розповіли народний депутат України ІІ і ІІІ скликань, дипломат, радник з політичних питань посольства України у Республіці Вірменія Володимир Вікторович Кулінич та заступник директора національного культурного заповідника «Парк Київська Русь» Наталія Петрівна Коваль.
Володимир Вікторович звернув увагу на універсальність професії дипломата, яка суміщає в собі аналітика і політика, іміджмейкера і перекладача, а Наталія Петрівна, представила можливості працевлаштування в історико-культурній та туристичній сферах, які займають одне з найважливіших місць як у внутрішній, так і в зовнішній діяльності всіх країн світу.

А ще на ярмарок вакансій для студентів-міжнародників завітали Людмила Барабаш та Світлана Анушкова – прикордонники Держприкордонслужби України з окремого контрольно-пропускного пункту «Київ». Вони представили студентам переваги прикордонної служби, яка є шляхетною та життєво необхідною для держави, бо забезпечує непорушність та порядок на кордонах. До кандидатів на службу існує строгий і прискіпливий відбір, – зазначили гості, – однак шлях в прикордонслужбу відкритий для наших студентів. Ба більше: молоді запропонували вигідні умови служби, зокрема, щомісячне грошове та речове забезпечення, додаткові щомісячні виплати, безкоштовне харчування та медичне забезпечення, а також безкоштовне навчання в Національній академії Державної прикордонної служби, можливість обрати місце служби тощо.

Із можливостями працевлаштування за фахом знайомились і студенти старших курсів спеціальності «Психологія». Цього разу на «Ярмарку вакансій» були представлені такі сфери зайнятості: дошкільна освіта, шкільна освіта, приватна консультативна практика.
Із особливостями набуття практичного досвіду роботи, вибору сфери застосування своїх компетентностей та побудови приватної практики майбутніх фахівців ознайомила психологиня Анжела Карась. Від директорки дошкільного навчального закладу №544 м. Києва Маргарити Стьожки студенти дізнались вимоги до особистості психолога, котрий працює з дітьми, отримали слушні рекомендації щодо початку професійного шляху. Зі специфікою функціонування психологічного центру у закладі середньої освіти MIDGARD та очікуваннями до кандидатів на вакантні посади присутніх ознайомила рекрутер пані Наталія. Директорка гімназії №109 імені Т. Г. Шевченка Печерського району міста Києва Віталія Полякова розповіла студентам про важливі завдання психологів у державних закладах середньої освіти, особливості їхньої роботи та очікування до їхніх компетенцій.

До студентів спеціальності «Фізична культура і спорт» з цікавими пропозиціями звернулися суддя національної категорії з футзалу Віталій Олійник та заступник директора ДЮСШ №1 Вадим Степанюк.
Віталій Олійник презентував студентам курси арбітрів футзалу із подальшим працевлаштуванням, окреслив нюанси роботи суддів з футзалу, фінансові можливості і перспективи кар`єрного росту, а Вадим Степанюк запропонував роботу тренерів з футболу для різних вікових груп у ДЮСШ №1, змалював характер роботи, посадові обов’язки і умови працевлаштування.
До зустрічі долучився завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко, який на власному прикладі розказав студентам про особливості роботи арбітром і тренером. Наголосив на необхідності вивчення іноземної мови і окреслив перспективи міжнародного співробітництва в арбітражі Європейських, світових турнірів і чемпіонатів.

 

Усі зустрічі проходили у теплій атмосфері конструктивного діалогу зацікавлених осіб і стали взаємним приємним відкриттям для студентів і гостей. Виступи стейкхолдерів викликали жваву реакцію серед пристуніх, повсюди було багато запитань і конкретних відповідей, тож Ярмарок вакансій пройшов недаремно.

 

Ірина Майданюк,
завідувая кафедри культурології


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook